Eceabat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eceabat'tan Kısa Kısa

Eceabat\'tan Kısa Kısa

ÇATAK programı kapsamında üreticilere sertifika verildi.

19.12.2013 10:29

Eceabat'ta Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) programı kapsamında üreticilere sertifika verildi.

Kaymakam Nurettin Dayan,  Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sertifika almaya hak kazanan üreticileri kutlayıp, çevreye gösterdikleri ve gösterecekleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gölcük ise 12 köy ve ilçe merkezimizden 300 noktadan alınan toprak ve su numunelerinin tahlil ettirildiğini, hazırlanan raporda suların aşırı tuzlu, toprakların organik maddece zayıf olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Program kapsamında, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik uygulamaların yapıldığını belirten Gölcük, "2009 yılında 2 kişi ve 48,5 dekar olarak başlayan proje, 5 yıllık sürede 317 üreticiyle 16 bin 700 dekar alanda uygulandı. Uygulama alanlarında korunga ekimi, yeşil gübreleme, organik ve iyi tarım çalışmaları yapıldı" dedi.

Konuşmaların ardından üreticilere sertifikaları dağıtıldı.

Kaymakam Dayan'ın ziyaretleri

Kaymakam Nurettin Dayan, köylerin ardından mahalle ziyaretlerine başladı.

Dayan, Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve bazı daire amirleri İsmetpaşa Mahallesi sakinlerini ziyaret edip, sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerde mahallelerde ihtiyaç sahibi vatanların olup olmadığını araştırdıklarını, esnafların sıkıntılarını dinlediklerini dile getiren Dayan, "Ziyaretlerimiz sürecek. İnşallah bu ziyaretlerin faydasını hep birlikte göreceğiz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eceabat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement