Edirne'de Kakava Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Kakava Heyecanı

Edirne\'de Kakava Heyecanı

Edirne'deki Romanlar'ın, "Kakava" olarak adlandırdıkları Hıdrellez kutlamaları dolayısıyla kentte bayram havası yaşanıyor.

05.05.2014 15:45  Güncelleme: 17:25

Roman çeribaşı Fikri Ocak, Sarayiçi mevkisinde akşam yakılacak Kakava ateşiyle başlayacak Uluslararası Kakava Şenlikleri öncesinde kenti dolaşarak halkı etkinliğe katılmaya davet etti.

Bazı vatandaşlar, şenlik için dikilen kıyafetini ilginç buldukları çeribaşı Ocak ile fotoğraf çektirdi.

Alipaşa Ortakapı Caddesi'nde müzisyenlerle dans ettiği sırada şenlikler için kente gelen oyuncu Nebahat Çehre ile karşılaşan Ocak, "Valide Sultan gelmiş, şeref vermiş" dedi.

Çehre de Roman müziği eşliğinde dans eden vatandaşlara bir süre eşlik etti. Çehre, daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu ciğerciye gitti. Burada ciğer yiyen Çehre, şenliklere katılmak üzere geldiği Edirne'de coşkuyla karşılandığını söyledi.

Yoğun bir dönemde Edirne'ye zaman ayırdığını ifade eden Çehre, "Dizinin getirisi çok oldu, gençlerimize tarihimizi sevdirdi. Geçmişimize ve cumhuriyetimize sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Çehre, "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde rol alan oyuncuların canlandırdığı karakterlerin bal mumu heykellerinin yapımına başlanacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Gürkan da Nebahat Çehre'yi kentte ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gürkan, "Valide Sultan, Edirne Sarayı'nın derhal inşa edilmesi talimatını verdi. Biz de bunu yerine getireceğiz" diye espri yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Kakava Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement