Edt'den 'On İkinci Gece' - Son Dakika
Yerel

Edt'den 'On İkinci Gece'

Edt\'den \'On İkinci Gece\'

Erzurum Devlet Tiyatrosu Mart ayını William Shakespeare'nin On ikinci Gecesi'yle tamamlayacak, nisan ayına ise Neıl Sımon'un 'Otel Plaza'da Bir Oda' oyunuyla girecek.22 Mart Cuma 19.30, 23 Mart Cumartesi 14.00, 23 Mart Cumartesi 19.30, 27 Mart...

23.03.2013 10:25

Erzurum Devlet Tiyatrosu Mart ayını William Shakespeare'nin On ikinci Gecesi'yle tamamlayacak, nisan ayına ise Neıl Sımon'un 'Otel Plaza'da Bir Oda' oyunuyla girecek.

ONİKİNCİ GECE

William Shakespeare'nin yazdığı, Zeynep Avcı'nın çevirdiği, Zurab Sıkhaluridze'nin yönettiği On ikinci Gece oyunu

22 Mart Cuma 19: 30, 23 Mart Cumartesi 14: 00, 23 Mart Cumartesi 19: 30, 27 Mart Çarşamba 19: 30, 28 Mart Perşembe 19: 30, 29 Mart Cuma 19: 30, 30 Mart Cumartesi 19: 3030 Mart Cumartesi 14: 00'te sahnelecek.

Mehmet Yıldız, Burcu Aksakal, Emrah Keskin, Levent Aras, F. Nazlı Polattaş, Merve Gül, Sezai Yılmaz, Arif Atalay'ın rol aldığı oyunun konusu şöyle: William shakespeare oyunu olan "Onikinci Gece",adını Noel kutlamalarının onikinci gecesinden almaktadır. Bu kutlamalarda her şeyin altüst olduğu durumlar ele alınır.Tipik bir "romantik komedya " olan eserde,çapraz ilişki ağları,ciddi aşk ilişkileri ve komik bir tuzak bulunmaktadır. Oyundaki karakterler merak olgusunu sürekli canlı tutarak seyirci ile sahne arasında yanılsama kurulmasını sağlar.

OTEL PLAZA'DA BİR ODA

Erzurum EDT Nisan ayının ilk haftasında Otel Plaza'da Bir Oda oyununu sahneleyecek.

Neıl Sımon'un yazdığı, A. Yasemin Erbulun'un çevirip, Esen Özman'ın yönettiği 2 perdelik oyun 4 Nisan Perşembe 19: 30, 5 Nisan Cuma 19: 30, 6 Nisan Cumartesi 14: 00, 6 Nisan Cumartesi 19: 30'da sahneye konulacak.

Eylem Yıldız, Mehmet Yıldız, Cengiz Toraman, Işın Yıldız, Fatma Kum, A.Arif Atalay, Emre Yılmaz'ın rol aldığı oyunun konusu şöyle: "Kadınlar… Erkekler… Aşkta ne ararlar? Evlilikte ne bulurlar? Amerikalı ünlü yazar Neil SİMON, "Otel Plaza'da Bir Oda" adlı oyununda, insan doğasının en temel duygusu "aşk" ve insana biçilmiş en doğal yasa "evlilik" konularını güldürü tarzında işliyor. Plaza Otelin 719 numaralı odasına üç farklı zamanda üç ayrı çift konuk olur? Pekiyi, o otel odasında bu üç çiftin başına neler gelecektir? İkili ilişkilerde hepimizin başına gelen iyi kötü, olumlu olumsuz, neşeli hüzünlü, acı tatlı her şey onların da başına gelecektir ancak bir farkla!... Tiyatro farkıyla… Gizemli, düşsel, romantik ve bir o kadar da matrak olaylar yaşayacaktır oyunumuzun çiftleri… "Otel Plaza'da Bir Oda" güldürürken düşündüren, düşündürürken hüzünlendiren, hüzünlendirirken tekrar güldüren bir oyun… Kadın ile Erkek arasındaki "ne senli ne sensiz" durumunu vurgulayan eğlenceli bir tiyatro oyunu."

EDT tanıtım katalogunda Otel Plaza'da Bir Oda Oyunu için "12 yaş üstü izleyicilerimiz için tavsiye edilir" notu düşüldü. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edt'den 'On İkinci Gece' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement