Eğitim Uzmanları Uyardı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Uzmanları Uyardı

Eğitim Uzmanları Uyardı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Haziran'da yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci şimdi de kayıt ve yerleştirme dönemini bekliyor.

19.07.2013 17:39

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Haziran'da yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci şimdi de kayıt ve yerleştirme dönemini bekliyor.

Belirli puan alan adayların PYBS'da elde etmiş oldukları haklardan dolayı bir mağduriyetin yaşanmaması konusunda önerilerde bulunan Sınav Koçu ve aynı zamanda Tercih Danışmanı olan eğitimci Mustafa Orhan, velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak yapılan tercihlerin geçerli olabilmesi için müracaattan sonra okul müdürlükleri tarafından mutlaka onaylatılması gerektiğine dikkat çekti.

Tercih Danışmanı Orhan, "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na giren 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri başarı seviyelerine göre çeşitli puanlar aldı. Sınav sonuçlarında 'Kazandınız veya kazanamadınız' diye bir sonuç yazmıyor. Çünkü Bakanlık puanları açıkladı ve şimdi de PYBS için ayrıca tercih yaptıracak. Peki, bu nasıl olacak?

Sınava giren öğrenciler sınav sonuç belgelerini okudukları okul yönetiminden alacaklar. Çünkü tercihlerde kullanılan güvenlik kayıt numarası bu sınav sonuç belgesinde yer almakta. Okula kadar gitmek istemiyorsanız, telefon aracılığı ile bu güvenlik numarasını öğrenme şansınızı da deneyebilirsiniz. Güvenlik numarasını biliyorsanız MEB'in internet sitesinden yerleştirme işlemlerini 22 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapabilirsiniz. Müracaatı kendiniz yapamıyorsanız okul yönetimleri aracılığı ile kendi okulundan da müracaatta bulunabilirsiniz.

Kılavuza göre, tercihleriniz yatılılık ve bursluluk olarak ikiye ayrılmış durumda. Yatılılık için yapılacak tercihlerde 5 tercih kullanabilecektir. İsteyen veli daha önce sınav müracaatında belirttiği gibi sadece bursluluk seçeneğini işaretleyebilecektir.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için müracaattan sonra okul müdürlükleri tarafından onaylanmış olması şarttır. Veliler, bu onay için okul müdürlükleriyle irtibat halinde olmalıdırlar. Hatta, onaylandığına dair belgeyi bizzat okul müdürlüğünden almak yerinde olur. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

Yerleştirme işlemi MEB tarafından, 2013 PYBS puanına göre yapılacaktır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ise 22 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilecektir.

Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-4 Eylül 2013 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yapılacaktır.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları ile ortaöğretim okulu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB'e bağlı resmi okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarih olan 30 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 17: 00'ye kadar sürecektir.

Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır" açıklamalarında bulundu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Uzmanları Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement