Eşrefoğlu Camisi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile birlikte artan ziyaretçi sayısı, Beyşehirli ev hanımları için de ekmek kapısı oldu.
İlçedeki ev hanımları, evlerinde ördükleri çorap, patik, eldiven gibi el emeği ürünleri cami önüne açtıkları tezgahlarda sergileyerek, ziyaretçilere satıyor.
Cami önüne tezgah açan Fadime Sarı (56), camide son iki yılda gelen ziyaretçi sayısında arttığını ve bunu fırsata dönüştürdüklerini söyledi.
Evde ördükleri el ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı sağladıklarını belirten Sarı, "Arkadaşlarımızla birlikte ördüğümüz el emeği ürünleri satışa sunmaya karar verdik. Yerli ve yabancı bir çok ziyaretçi, camiyi görmeye geliyor. Bizim ürünlerimiz de ilgilerini çekiyor. Böylece az da olsa aile ekonomimize katkı sağlamış oluyoruz" diye konuştu. - KONYA
Son Dakika › Yerel › El Emekleriyle Aile Ekonomisine Katkı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?