Erenler Lisesi'nden Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Erenler Lisesi'nden Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları

Erenler Lisesi\'nden Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları

21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Sakarya'nın Erenler Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı Özel Işık Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törenle yapıldı.

21.03.2013 18:07

21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Sakarya'nın Erenler Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı Özel Işık Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törenle yapıldı. Törene Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Erenler Kaymakamı M. Nazmi Sezgin, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Orman Bölge Müdür Vekili Yaşar Sarı, Daire Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Erenler Lisesi Müdürü Adnan Gürbüz, "Her iki yarım kürede bahar mevsiminin başlangıcı olan 21 Mart günü 1975 yılından beri Ülkemizde de Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmaktadır. Orman değişik tür ve ebattaki ağaç topluluğu olup, maddi katkıları yanında sosyal ve kültürel değeri de olan önemli bir yer üstü zenginliğidir" dedi.

Orman Bölge Müdür Vekili Yaşar Sarı ise, "İnsanların yurdu; evleri, köyleri ve kentleridir. Ormanların yurdu ise kendi kendileriyle yaşaya bildikleri yalnızlıkla elden ayaktan uzak karalardır. İnsanı sonsuzca sarıp ve sarmalamış olan bu orman varlığı yenilenebilir özelliği ile insan için büyük bir önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Akın Yılmaz da yaptığı konuşmasında, "Dünyada artık ormanın değerini, zevkini ve güzelliğini görmeyen insan ya da devlet kalmamıştır. Ancak bu değerleri bir kez daha hatırlatmak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Erenler Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları kutlama programı gösterileri törene katılan protokol ve misafirler tarafından beğeniyle izlendi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenler Lisesi'nden Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement