Eski Beldeler Bünyan Belediyesi ile Hizmete Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Eski Beldeler Bünyan Belediyesi ile Hizmete Buluşuyor

Eski Beldeler Bünyan Belediyesi ile Hizmete Buluşuyor

Daha önce belde belediyesi olan ve 6360 sayılı yasayla mahalle statüsü kazanan bölgeler Bünyan Belediyesi ile hizmetle buluşmaya devam ediyor.

25.11.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce belde belediyesi olan ve 6360 sayılı yasayla mahalle statüsü kazanan bölgeler Bünyan Belediyesi ile hizmetle buluşmaya devam ediyor.

Uzun yıllar hizmet bekleyen eski beldeler, Bünyan Belediyesi ile özledikleri hizmetlere kavuşmaya devam ediyor. Yapılan kalkınma hamlesi, değişim ve dönüşüm atağı ile Marka belediyecilik yolunda emin adımlarla ilerleyen Bünyan Belediyesi'nde 44 mahallede yaşayan vatandaşların tamamı hizmetle buluşuyor. 6360 Sayılı yeni Büyükşehir yasası ile 7 belde belediyesi kapanan ve bu rakamla en çok belde belediyesi kapanan ilçe konumunda olan Bünyan Belediyesi yıllarca hizmet bekleyen eski beldelerin alt ve üst yapı eksiklerini gidererek, sosyal donatı alanları, parklar, mesire alanları inşa ediyor.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan'ın 44 mahallesinde farklı hizmetlerin vatandaşlarla buluşturulduğuna dikkat çekerek;" Bildiğiniz üzere 6360 sayılı yasayla 7 belde belediyesi kapanarak mahalleye dönüştü. Bu mahallelerimiz nüfus yoğunluğu bakımından hayli büyük ve maalesef birçok eksiği bulunan mahallelerimiz. Elbaşı, Yeni Süksün, Büyük Tuzhisar, Güllüce, Karakaya, Koyunabdal, Akmescit daha önce belde belediyesi konumunda olan mahallelerimiz. Bugüne kadar emeği geçen ve elinden geleni yapan idarecilerimize teşekkür ediyorum. İmkanlar dahilinde hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Ama genel mana da bakıldığı zaman bu mahallerimizin alt yapıdan üst yapıya birçok eksiği olan ve yıllarca temel belediyecilik hizmetlerini dahi tam anlamıyla alamayan mahallelerimiz. Yaptığımız planlamayla öncelikle bu mahallelerimiz de vatandaşların temel hizmetlerini rutin olarak almalarını sağladık. Sonra alt yapısı olmayan mahallelerimizde alt yapı çalışmalarını hızlandırarak bu anlamdaki eksikleri giderdik ve gidermeye de devam ediyoruz. Üst yapıda; Elbaşı,Yeni Süksün,Büyük Tuzhisar,Güllüce, Karakaya, Koyunabdal, Akmescit mahallerimizin tamamında yol eksiklerini gidermek için yoğun bir çalışma başlattık ve halen sürmekte. Ekiplerimiz şu anda Elbaşı, Süksün ve Akmescit'te yol çalışmalarına devam ediyor. Güllüce ve Karakaya mahallelerimizde spor tesisi niteliğindeki parklarımızı hizmete açtık. Yeni Süksün, Büyük Tuzhisar ve Elbaşı mahallelerinde yine çocuklarımızın faydalanabileceği modern parklar kurduk. Karaya ve Elbaşı mahallemizde mesire alanı çalışmamız var bunlardan Karakaya mesire alanına başlandı inşallah Nisan ayı gibi Elbaşı mesire alanıyla ilgili çalışmalarda başlayacak. Büyük şehir belediyesiyle birlikte yürütülen projeyle bu mahallerimizde meydan düzenlemesi yapıldı bizde buna ilave olarak insanların buralarda vakit geçirebilecekleri yaşama alanları oluşturuyoruz. Elbaşı mahallemizde bir tören alanı oluşturuldu. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın ayağı çamura değmesin diye cadde ve sokaklarda gayretli bir çalışma yürütüyoruz. Gerek kilitli parkeyle gerekse satıh kaplama asfaltıyla mahallerimizin bu alandaki eksiklerini gidererek vatandaşın rahat, güvenli ve sağlıklı bir ulaşım imkanına kavuşmasını sağlıyoruz. Çöp ve temizlik hizmetleri rutin olarak yapılıyor ayrıca bu büyük mahallerimizde yani eski belde olan mahallerimizde çalışan 3 ile 8 kişi arasında personelimiz bulunuyor. Bu personel, park, bahçe, meydan ve mezarlıkların temizliği ile ilgileniyor. Tabi bütün bu hizmetler kısıtlı bir bütçeyle ve devir alınan borç yükü altında yapılıyor. İnşallah amacımız mümkün olan en kısa sürede bütün mahallelerimizin eksiklerini gidererek hizmete olan hasreti bitirmek" şeklinde konuştu.

Eski belde yeni mahallelerde yaşayan vatanlaşalar ise aldıkları hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek" Allah belediyemizden ve başkanımızdan razı olsun. 20 yıl belediye olarak kaldık bu kadar hizmet almamıştık. Yollar yapılıyor, parklar kuruluyor, kanalizasyonlar yapılıyor. Hizmet geliyor kendilerinden memnunuz inşallah dahi güzel hizmetleri de bekliyoruz" diye konuştular. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Beldeler Bünyan Belediyesi ile Hizmete Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement