Fethiye Kaymakamından Emniyet ve Jandarmaya Başarı Belgeleri - Son Dakika
Yerel

Fethiye Kaymakamından Emniyet ve Jandarmaya Başarı Belgeleri

Fethiye Kaymakamından Emniyet ve Jandarmaya Başarı Belgeleri

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık turizm sezonu boyunca halkın ve tüm vatandaşların huzuru için çalışan Fethiye Polisi ve Jandarmasına teşekkür belgesi verdi.

09.01.2015 09:41  Güncelleme: 10:20

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık turizm sezonu boyunca halkın ve tüm vatandaşların huzurlu bir sezon geçirebilmesi için gece gündüz etkin bir görev yapan Fethiye Polisi ve Jandarmasına teşekkür belgesi verdi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı'nın başarı belgeleri Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından verildi. Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen törende; çeşitli rütbelerde görev yapan Jandarma personelinin başarı belgelerini Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Emniyet personelinin başarı belgelerini de Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı tarafından verildi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başarı belgesi alan koruma polisi Tolga Keskin ile özel kalem memurluğu ve sekreterliğini yapan Polis memuru Fatma Gencel'de başarı belgelerini bizzat kendisi sundu.

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık 2014 yılının oldukça hareketli geçtiğini belirtti. Fethiye ilçe nüfusunun 140 bin olduğunu söyleyen Çalık bu rakamın turizm sezonunda 1 milyon 350 bini bulduğunu söyledi. Fethiye Emniyet ve Jandarma teşkilatının yapmış olduğu özverili ve fedakar çalışmaları ile Fethiyelilerin huzur ve güvenliğini sağladığını ifade eden Çalık "Suç ve suç oranında ciddi azalmalar meydana gelmiştir. Bundan dolayı Jandarma ve Emniyet teşkilatımız ile aynı zamanda da Fethiye halkına teşekkür ederim. Çünkü halkla birlikte bu başarılı sonuç alınmıştır. Bu vesileyle de güvenlik güçlerimizin görevi başında şehit olanları rahmetle anıyorum. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"MALA YÖNELİK SUÇLARDA YÜZDE 40 AZALMA VAR"

Fethiye Emniyet ve Jandarmanın geçen yılına ilişkin istatistiki verileri paylaşan Kaymakam Çalık genel anlamda en çok mala yönelik suçlarda azalma meydana geldiğine dikkat çekti. Yapılan çalışmaların bu sonucu meydana getirdiğini kaydeden Kaymakam Çalık şunları söyledi "İnsanı en çok rahatsız eden mala yönelik suçlarda yüzde 40 gibi çok önemli bir azalma meydana gelmiştir. Yapılan çalışma ve güvenlik faaliyetlerindeki artış bu sonucu getirmiştir. Uygulamalarda yüzde yüze varan artışlarla suç ve suçlulara karşı etkin bir mücadele ortaya konmuş ve bu başarılı sonuç elde edilmiş. Hırsızlık olayı yüzde 40 gerilemiş. Hanutçuluk yok denecek noktaya gelmiş. Uyuşturucuyla mücadelede çok ciddi sonuçlar elde edilmiş. Fethiye'mizde huzurlu ve mutlu bir ortam yaratmada ciddi mesafeler elde edilmiştir. Tabi bu çalışmaları yaparken anayasanın ve yasaların çizdiği hukuk çerçevesi içinde kalınmış. İş güvenliğin sağlanmasında batılı ülkelerle yapılan kıyaslamada elde ettiğimiz sonuçlar gerçekten kıyaslanmayacak kadar başarılı bir noktadadır. Bu başarı belgelerini alan arkadaşlarımız teşkilatımızın belli bir bölümü. Aslında teşkilatta çalışan arkadaşların tamamına yakını bunu hak ediyor ama değişik vesilelerle biz bunu tekrar ettiğimiz için diğer arkadaşlarımızla belli bir zaman sonra yine yapılan çalışmalar sonucu yapılacak değerlendirmelerde ödüllendirilecektir" dedi.

"2013 YILINDA 4 Bin 423, 2014 YILINDA 6 Bin 184 ÖNLEYİCİ KOLLUK DEVRİYESİ İCRA EDİLMİŞTİR"

Kaymakam Ekrem Çalık Emniyet ve Jandarma bölgesindeki 2013 ve 2014 yıllarına ait bazı istatistikler hakkında da bilgiler verdi. Çalık konuşmasında "Bu istatistiklerde İlçe Jandarma Komutanlığına ait sorumluluk alanında 2 013 yılında bin481, 2014 yılında ise bin 300 olay meydana gelmiştir. 2013 yılına göre olaylarda yüzde 12'lik bir azalma olduğu görülmektedir. 2013 yılında 4 bin 423, 2014 yılında 6 bin 184 önleyici kolluk devriyesi icra edilmiştir. 2014 yılında görevlendirilen devriye sayısında yüzde 40'lık artışın olduğu görülmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk alanında ise 2013 yılında 3 bin 784, 2014 yılında ise 4 bin 140 olay meydana gelmiştir. 2013 yılına göre olaylarda yüzde 9,41 oranında artış olduğu görülmektedir. Mal varlığına karşı suçlarda 2013 yılında 678'i faili meçhul olmak üzere toplam bin 48, 2014 yılında ise 451'i faili meçhul olmak üzere toplam 887 olay meydana gelmiştir. 2013 yılına göre olaylarda yüzde 15,36 oranında bir azalma meydana gelmiştir. Faili meçhul olaylarda bir önceki yıla göre yüzde 33,48 oranında azalma meydana gelmiştir. Faili meçhul olayların aydınlatılmasında Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Grup Amirliği ile ekiplerimizin titiz çalışmaları etkili olmuştur. Alınan tedbirlerin arttırılması neticesinde 2013-2014 yılı kıyaslandığında evden hırsızlık olaylarında yüzde 48,18'lik bir azalma, işyerinden hırsızlık olaylarında da yüzde 16,30 oranında azalma sağlanmıştır" dedi.

"GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERE TURİSTTE GELMEZ"

Çalık; buradaki istatistik verilerine baktığımızda açık ve net gördüğümüz önleyici tedbirlerin uygulanmasında ciddi bir artış meydana gelirken, sonuç alınmış, suç oranlarında da çok ciddi azalmalar meydana gelmiştir, dedi. Konuşmasına devam eden Kaymakam Çalık "Kamu düzeninin korunması, anayasa ve hukuk çerçevesinde Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın en önemli görevidir. Bunu toplumla birlikte birlik ve beraberlik içinde yapmakta ayrı bir başarıdır. Can ve mal güvenliğinin sağlandığı ortamda bireyin mutluluğu toplumun mutluluğu demektir. Güvenliğin olmadığı yere turistte gelmez. Bu ilçemiz açısından çok çok önemli. Turizm bölgelerinde dünyanın her yerinde böyledir. Eğer güvenlik yeterince sağlanamamışsa o bölgeye hiç kimse turist olarak gitmez. Marjinal tipler dışında oralar tercih edilmez. İlçemiz eğer 1 milyon 350 bin turist ziyaret ediyor ve tercih ediyorsa bunda güvenlik güçlerimizin sağlamış olduğu huzur ve güvenin çok büyük faydası vardır" dedi. Konuşmalardan sonra Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünde çeşitli rütbelerde görevli toplam 50 Emniyet mensubu ile Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığında çeşitli rütbelerde görevli toplam 30 Jandarma personeline başarı belgeleri takdim edildi. törenden sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Kaymakamından Emniyet ve Jandarmaya Başarı Belgeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement