Fındığın Pazara Erken İndirilmesi - Son Dakika
Yerel

Fındığın Pazara Erken İndirilmesi

Fındığın Pazara Erken İndirilmesi

ORİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: "Üreticilerin fındıklarını bekletmeleri yararlı olacaktır. Çünkü fındığın hepsi pazara indirildiğinde tüccarlar kendi malları gibi değerlendirip ürünü ucuz fiyattan satın alıyor"

26.08.2013 16:42

Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz, "Üreticilerin fındıklarını bekletmeleri yararlı olacaktır. Çünkü fındığın hepsi pazara indirildiğinde tüccarlar kendi malları gibi değerlendirip ürünü ucuz fiyattan satın alıyor" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk ürünlerinin pazara inmeye başladığını belirtti.

Mahsulünü pazara erken indiren üreticilerin zarar ettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sezonun ilk ürünleri pazara inmeye başladı ancak ilk ürünü satan hemşehrilerimiz zarar ediyor. İl dışından gelen hemşehrilerimiz işlerine dönebilmek için ürünlerini mecburen satıyor. Bu durum da fındığın ucuza satılmasına neden oluyor ama bundan sonra eylül ayında okulların açılmasıyla fiyatlar yükselecektir. Üreticilerin fındıklarını bekletmeleri yararlı olacaktır. Eğer peyderpey indirilirse daha faydalı olacaktır. Çünkü fındığın hepsi pazara indirildiğinde tüccarlar kendi malları gibi değerlendirip ürünü ucuz fiyattan satın alıyor."

Orta kesimlerde rekoltenin iyi olmasıyla Ordu'ya girecek para miktarının yüksek olabileceğini ifade eden Yılmaz, "Bu durum hem esnafın hem de çiftçinin yüzünü güldürecek. Çünkü bu para Ordu ekonomisinde ve ticarette dönecek. Böylelikle vatandaşlar alışverişlerde kolaylık yaşayacak. Bu da esnaf arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek" diye konuştu.

Fındık fiyatı

Yılmaz, kasım ayından itibaren fındık fiyatının artacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sezonun açılışında ise fiyatlar daha iyi beklenirdi. Ordu ve Giresun'un orta kısımlarında fındık daha fazla. Alt ve üst kısımlarında da fındık biraz daha az. Buna göre fiyatın 7 ile 7,50 lira olması gerekmekte ancak fındık fiyatı 6 lira civarında seyrediyor. ?Fındık fiyatının 7 TL civarında seyretmesi çiftçiyi ve esnafı biraz daha mutlu eder. Bu fiyatın altındaki fiyat insanları zor durumda bırakacaktır ancak kasım ayından itibaren fiyatların artacağına inanıyorum. Üreticiler fındığı pazara erken indirmediği takdirde ürün hak ettiği değeri bulacaktır." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındığın Pazara Erken İndirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement