Gaün Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gaün Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı Açıklaması

Gaün Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı Açıklaması

Gaziantep Üniversitesi’nde yarın gerçekleşecek rektörlük seçimi ile açıklamalarda bulunan rektör adaylarından Prof. Dr. Cahit Bağcı, herkesin rektörü olacağını belirterek, “Nöbeti devralırsam, öğrencisinden öğretim görevlisine ve tüm personel kadar herkesin ‘Benim Rektörüm’ diyebileceği bir yönetim göstereceğim” sözünü verdi.

10.07.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi'nde yarın gerçekleşecek rektörlük seçimi ile açıklamalarda bulunan rektör adaylarından Prof. Dr. Cahit Bağcı, herkesin rektörü olacağını belirterek, "Nöbeti devralırsam, öğrencisinden öğretim görevlisine ve tüm personel kadar herkesin 'Benim Rektörüm' diyebileceği bir yönetim göstereceğim" sözünü verdi.

Gaziantep Üniversitesi'ne öğretim görevlileri yarın sandığa gidiyor. Yaklaşık 700 öğretim görevlisi, görev süresi dolan Rektör Yavuz Coşkun'un yerine seçilecek yeni rektör için oy kullanacak. 10 Adayın yarışacağı rektörlük yarışında en çok oyu alan ilk 6 aday YÖK'e bildirilecek. YÖK, 6 adaylık listeyi 3'e indirerek, Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacak. Cumhurbaşkanı, YÖK'ün gönderdiği 3 isimden birini Gaziantep Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atayacak.

"NÖBETİ DEVRALIRSAM HERKESİN REKTÖRÜ OLACAĞIM"

Gaziantep Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 20 üniversite ile 2008 yılında açılan 17 üniversitede 12 ve 26 Temmuz tarihlerinde rektör seçimlerinin ilk adımının atılacağını, bu doğrultuda GAÜN'ÜN 700 'e yakın öğretim üyesinin 12 Temmuz Salı günü oy kullanacağını kaydeden Gaziantep Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı, "Her şeyden önce bu seçim bölge ve ülkemizin marka şehri Gaziantep ile onun güzide üniversitesi 'Parlayan Yıldız' GAÜN için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimin, sahiplenmek zorunda olduğumuz sürdürülebilir akademik anlayışın amaçlandığı şekliyle 2023'te karşılık bulmasına, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu özelinde, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinin sergilenmesine vesile olmasını dilerim. Eğer, rektörlük nöbetini devralırsam "herkesin rektörü" olarak, ya da hangi arkadaşım bu nöbeti devralırsa "benim rektörüm" diyerek hareket edeceğimi, özellikle altını çizerek belirtiyorum. GAÜN'ün aydınlık geleceğinde yine birlikte olacağız diyerek selamlıyorum" diye konuştu. Prof. Dr. Cahit Bağcı sözlerini, "Kuşkusuz "Yeni Dönem" Yükseköğretim Kurulu'ndaki "Yenilenmeler" ve "Yeni düzenlemeler" ile birlikte GAÜN' de de bu bildirimle birlikte sizlere sunduğum projelerimi belirleyen hususların gelişme sağlamasına imkan tanıyacaktır" şeklinde sürdürdü.

"REKTÖRLÜK HER ZAMAN ULAŞILACAK MAKAM OLACAK"

Rektörlük nöbetini devraldığında bütün kararların şahsi tercihlere, rektörün bakış açısına ve şahsi tercihlerine, idareye yakınlık veya uzaklığa göre değil, ortak akıl ve demokrasi kültürü içerisinde alınıp, birlikte uygulanacağı sözünü veren GAÜN Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı, her türlü görevlendirmede öncelikle ilgili birimin personelinin liyakat ve görüşünün alınacağını, idari personelin kadro yükseltmeleri ve atamalarında nesnel ölçütlere göre hareket edilerek, liyakat ve tecrübenin göz önüne alınacağını, tecrübe, objektif ve adalet kavramlarının atamalarda önemli kıstaslar olacağını kaydetti. Dekan atamalarıyla ilgili tekliflerde, fakültedeki tüm öğretim üyelerinin görüşünün alınacağını, anabilim dalı ve bölüm başkanlıklarında ise, öğretim elemanlarının görüşlerine göre hareket edileceği sözünü veren Prof. Dr. Bağcı, "Rektörlük makamı, öğretim üyesi arkadaşlarımızın her zaman ulaşabileceği, sorunlarının çözümü için ivedilikle görüşülebileceği bir konumda olacaktır. Bu amaçla belirli zaman dilimlerinde her bölümdeki öğretim elemanları ile bir araya gelinecek ve talep, istek, şikayet, eleştiri ve öneriler yerinde değerlendirilecektir" şeklinde konuştu.

"PROJELERE DESTEK VERECEĞİZ"

Öğretim üyelerinin fikirlerinin projeye dönüşmesi, projelerinin desteklenmesi için kaynak sağlanmasına yönelik tedbirlerin alınacağı vaadinde de bulunan GAÜN Rektör Adayı Prof. Dr. Bağcı, araştırma projelerinde ulusal ve uluslararası fonlara başvurularda öğretim elemanlarına danışmanlık hizmeti verilerek, proje yazımından yürütülmesine ve tamamlanmasına kadar bütün süreçler destekleneceğini vurguladı. Kampus içinde ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu bir eğitim kompleksi kurulacağının da taahhüdünde bulunan Prof. Dr. Cahit Bağcı, rektörlük nöbetini devralması halinde ortak akıl ile yapılacak diğer işlerle ilgili, "BAP projelerinde fakülteler nezdinde, dekanlık koordinatörlüğünde "Proje Birimleri" kurulacak ve ilgili fakültenin kararı doğrultusunda projeler desteklenecektir. HORIZON 2020 Programı'na Gaziantep ve bölgedeki Ar-Ge kuruluşları, Sanayi, Ticaret Odaları, Borsa ve ilgili diğer kuruluşlar başta olmak üzere yerel yönetimlerle iş birliği halinde mutlaka başvuru yapılacak ve destek alımı için tüm mekanizmalar harekete geçirilecektir. Öğretim elemanlarının yurt içi ve yurt dışı bilimsel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek için bildirili veya poster sunumlu olmak kaydıyla her yıl üç bilimsel etkinliğe katılımı desteklenecektir" ifadelerini kullandı.

ULUSLARASILAŞMA, İNOVASYON VE TEKNOPARK

Bilimin ekonomiye ve üniversitelerin yeni nesil üniversiteye dönüşümünün, TEKNOPARK aracılığı ile gerçekleştiğine dikkat çeken GAÜN Rektör Adayı Prof. Dr. Bağcı "GAZİANTEP TEKNOPARK, bu süreci hızla tamamlayarak, Gaziantep Üniversitesinin uluslararasılaşma hızını da olağanüstü denilebilecek değişimlerle geleceğe taşımaktadır. Hedefimiz; sadece teknoloji ithal eden ve kullanan değil, teknoloji üreten ve ihraç eden bir üniversite haline gelmektedir. Bu minvalde de birçok yol kat ettik ve kat etmeye devam edeceğiz. Akademisyenlerimizin dil sınavlarına hazırlanmaları ve çeşitli dil becerilerinin geliştirilmesi amacıyla kurslar düzenlenecek. Gaziantep Üniversitesi'nin daha nitelikli ve daha fazla uluslar arası öğrenci tarafından tercih edilen bir üniversite olabilmesi için ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışılacak. Üniversitemizin ikili anlaşmaları ve AB Üniversiteleri ile işbirliği anlaşmaları artırılacak ve yeterli düzeye getirilecek. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, merkezi ve yerel yönetimin temsilcileri ile Gaziantep'in tanıtımına yönelik projelerde ve 'Bir fikrim var' diyen fikir sahipleriyle ortak çalışmalar yapılacak. Bu duygu ve düşüncelerle, seçimimizin hayırlara ve başarılara vesile olması dileklerimle GAÜN öğretim üyesi, elemanı ve tüm çalışanlarına kalbi sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün Rektör Adayı Prof. Dr. Cahit Bağcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement