Gölcük Yolu Bariyer Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Gölcük Yolu Bariyer Bekliyor

Gölcük Yolu Bariyer Bekliyor

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, genişletilen Ödemiş-Gölcük yolunun kenarlarına mutlaka bariyer konması gerektiğini söyledi.

07.08.2012 10:32

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, genişletilen Ödemiş- Gölcük yolunun kenarlarına mutlaka bariyer konması gerektiğini söyledi. Bariyersiz yol nedeniyle araçların uçuruma yuvarlandığını belirten Savuran, "Yolun genişletilmesinde emeği geçenlere minnettarız. Ancak yolun kenarlarında bir an evvel bariyerlerle önlem alınmalı" dedi.

Özellikle son iki yıl boyunca sık sık kazalar yaşandığına dikkat çeken Savuran, yolun uçurumlu olduğunu, ancak yolda uyarı çizgi, işaret ve bariyerleri bulunmamasının kazaların sürmesine neden olacağı uyarısında bulundu.

Savuran, "2007'de yolun tamamlanması ilçemiz adına çok önemli idi. Eskiden kıvrım kıvrım, iki aracın yan yana çok zor geçtiği bir yolumuz vardı. 5 yıldır ulaşım daha rahat sağlanıyor. Bu nedenle başta kaymakamımız sayın Abdurrahman Koçoğlu olmak üzere emeği geçen Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetimine, İl Genel Meclisi üyelerimize, İl Özel İdare mühendis ve operatörlerine, işçilerine kadar herkese minnettarız. Yol boyunca ağaçlandırma yapılarak da yolun geleceği kurtarıldı. Ancak şu an yolda ne çizgi var, ne yol taşı var ne de bariyer. Böyle uçurumlu bir yolda hem çizgilere, hem de bariyerlere acil şekilde ihtiyaç var" diye konuştu.

Savuran yetkililerin sorunu çözmesini beklediklerini söyledi: "Yolumuz halen köy yolları ağında olduğundan burada alınabilecek önlemleri Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz alacak. Şerit çizgilerinin olmayışı bir sıkıntı, bariyerin olmayışı daha büyük bir sıkıntı. Kazaların tamamının yüzlerce metrelik uçurumlara yuvarlanma şeklinde olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bariyer konusu bir an evvel ele alınarak çözüm getirilmeli. Yapılan ağaçlandırmadan sonuç alıncaya kadar bariyer gerekli. Yolu kullanan herkesin can ve mal güvenliği düşünülmeli. Bu konuda Sayın Kaymakamımızdan ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimizden girişim bekliyoruz." i

Savuran, Gölcük yolunun genişlik bakımından çevredeki birçok karayolundan daha iyi durumda olduğunu da savunarak, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Eski adıyla Zeytinlik beldesinden Ödemiş'e kadar olan birkaç kilometrelik yolun da genişlemesi lazım. Yolun dar ve bozuk olması nedeniyle tehlikeli durumlar yaşanıyor. Turizme kazandırılmayı bekleyen Gölcük Yaylası'nın ulaşımı ne kadar rahat olursa, tanıtımı da o denli iyi olur. Daha çok ziyaretçi gelir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölcük Yolu Bariyer Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement