Gölyaka'da Ormanda Sıklık Bakımı Çalışmalarına Hız Verildi - Son Dakika
Yerel

Gölyaka'da Ormanda Sıklık Bakımı Çalışmalarına Hız Verildi

Gölyaka\'da Ormanda Sıklık Bakımı Çalışmalarına Hız Verildi

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğünün 2015 yılı Silvikültür Programında bulunan 140 hektarlık sahada çalışmalara hız verildi.

11.07.2015 10:53

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğünün 2015 yılı Silvikültür Programında bulunan 140 hektarlık sahada çalışmalara hız verildi.

Gölyaka, Kardüz ve Aydınpınar Orman İşletme Şefliklerinde devam etmekte olan çalışmalarda şu ana kadar 80 hektarlık sahada sıklık bakımı gerçekleştirildi.

Yapılmakta olan sıklık bakımı çalışmaları ile önce bakım patikaları açılmakta, sonra İstikbal fertleri belirlenerek bu fertlere baskı yapan fertler sahadan çıkarılmakta. Çalışma yapılan sahaların çalışmadan önceki halinin ortaya koyan Kontrol Parselleri de bırakıldı. Sıklık bakımı çalışmaları ile istikbal ağaçlarına daha iyi gelişme ortamının oluşturularak biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı daha dayanıklı hale gelmelerinin sağlanacak ve yapılan kesimler sonucu elde edilen ürünlerle ülke ekonomisinin ihtiyacı olan odun hammaddesi olarak toplam 2 bin 550 ster lif yonga odunu üretimi gerçekleştirilerek lif yonga kuruluşlarına satışları yapıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölyaka'da Ormanda Sıklık Bakımı Çalışmalarına Hız Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement