Gönül Elçileri Projesi Kargı'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Kargı'da Tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Kargı\'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Çorum'un Kargı ilçesinde tanıtıldı.

01.03.2013 13:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Çorum'un Kargı ilçesinde tanıtıldı.

Kültür Sitesi'ndeki tanıtım toplantısına Kargı Kaymakam Vekili İbrahim Küçük, Kargı Belediye Başkanı Ahmet

Hamdi Akpınar, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bozdağ, İlçe Emniyet Amiri Bünyamin Dede, Milli Eğitim Müdürü Metin Küçük, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Fatma Başköy, gönül elçliğinin sadece bir çocuğu evlat edinmekten geçmediğine dikkat çekerek, "Bir çocuğun başını, akan gözyaşını silmek ve yeren düşen bir kişiyi ellerinden tutup kaldırmakta gönül elçiliğidir" dedi.

Türk milletinin doğuştan gönül elçisi olduğunun altını çizen Başköy, Anadolu insanının farkında olmadan çevresindekilere gönül elçiliği yaptığını vurguladı.

Gönül elçileri projesini önemsediklerini ve projenin başarıya ulaşmasında herkesin desteğini beklediklerini dile getiren Başköy, "Kargı'ya ilk kez geliyorum. 5 bin nüfuslu bir ilçede yaklaşık bin kişilik bir katılım var ve bu muhteşem bir sayı herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Metin Küçük ve İlçe Müftüsü Bayram Çelik'e sorular yönelten Başköy" proje nasıl destek verebilecekleri konusunda bilgi aldı.

Eğitimin ilk önce okullardan başladığını okul müdürleri ve öğretmenlerden bu konuda destek beklediklerini dile getiren Başmöy, "Din görevlilerimiz ve muhtarlarımız ise köylerde bizim ulaşamadığımız yerlerde gönül elçisi olabilir ve bunu yayarak projenin bilinebilirliğine katkı sağlayabilirler" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Kargı'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement