Gripten Korunmanın Yolları - Son Dakika
Yerel

Gripten Korunmanın Yolları

Gripten Korunmanın Yolları

Gümüşhane Sağlık Müdürü Boşnak: "Antibiyotikler gribi tedavi etmezler, bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayın"

14.01.2014 10:05

Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, antibiyotiklerin gribi tedavi etmediğini, bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

Boşnak, yaptığı yazılı açıklamada, mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin öneminin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Gribe yakalanmamak için önerilerde bulunan Boşnak, şunları kaydetti:

"Sabun ve su ile ellerinizi sık sık yıkayınız. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınınız. Yüzeyleri sık sık temizleyiniz. Yeterli ve dengeli besleniniz. Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınınız. Kapalı ve kalabalık ortamları sık sık havalandırınız. Herhangi bir risk grubunda iseniz grip aşısı yaptırınız. Gribe karşı daha dikkatli olunuz. Ayrıca grip geçirdiğinizde nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkması halinde bir hekime başvurunuz ve tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanınız."

Boşnak, istirahat edilip bol sıvı tüketilmesi gerektiğini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bol sıvı tüketiniz. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağzı kağıt mendille kapatınız ve kullanılan kağıt mendili çöp kutusuna atınız. Kağıt mendil yoksa kol içi ile ağız ve burnunuzu kapatınız. Hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla teması sınırlandırın. Antibiyotikler gribi tedavi etmezler, bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayınız." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gripten Korunmanın Yolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement