Haksen İl Başkanlığı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Haksen İl Başkanlığı Açıldı

Haksen İl Başkanlığı Açıldı

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, "Akil İnsanlar topluluğu ile kamuyu, onun görüşlerini saptamak mümkün değildir."

20.04.2013 14:20

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, "Akil İnsanlar topluluğu ile kamuyu, onun görüşlerini saptamak mümkün değildir. Aktif katılımcı vatandaş stratejisiyle vatandaşa inilmeli, gerekirse anayasa değişikliğinde olduğu gibi halkın düşüncelerini alacak bir ortam oluşturulmalı" dedi.

HAKSEN'e bağlı Samsun İl Başkanlığı'nın açılışına katılarak konuşma yapan Genel Başkan Ayhan Çivi, barış süreci ile ilgili yaptığı açıklamada sendika olarak çatışmalardan ve kavgalardan yana olmadıklarını söyledi. Başkan Çivi, "Sendikal mücadele için temsilcikler önemlidir. Buralar sizin hakkınızın ve mücadelenize rehber olacaktır. İnsan her yerde insan insandır. Çalışan da kimliği memleketi ne olursa olsun bu memleketin çalışanıdır ve hizmetkarıdır. Dolayısıyla onlar arasında eşitliğin sağlanması bizim muradımız. Şu an ülkemizde çözüm süreci başlatıldı. 30 yıldır terörle amansız bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele sebebiyle kaynaklarımız ve bir sürü evladımız şehit olmuştur. Bu kavganın bitmesi gerekiyor. Biz HAKSEN olarak çatışmadan kavgadan yana değiliz. Biz barış ve özgürlük, hak ve adalet istiyoruz. Ancak hak ve özgürlükler verilirken, terör gruplarının istekleri doğrultusunda değil, halkın istediği temelde olmalıdır. Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz bizden sonrada bu ülkede refah ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Onun içinde bu barış sürecinde fikrimizi ve samimi düşüncelerimiz söyleyeceğiz. Yapılan tüm çalışmalar kamuoyuyla şeffaf paylaşılmalıdır. Akil İnsanlar topluluğu ile kamuyu onun görüşlerini saptamak mümkün değildir. Aktif katılımcı vatandaş stratejisiyle vatandaşa inilmeli, gerekirse anayasa değişikliğinde olduğu gibi halkın düşüncelerini alacak bir ortam oluştur" diye konuştu.

Genel Başkan Ayhan Çivi'nin konuşmasından sonra sendika temsilciliğinin açılışı yapıldı.

Açılışa ayrıca Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanefi Gökçek, Sağlık Hak-Sen Genel Başkanı Selahattin Karaca, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, sendikanın ilçe başkanları ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haksen İl Başkanlığı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement