Hasköy'de yaşayan 55 yaşındaki çiftçi Haşim İdin, yaklaşık 40 yıldır tarımla uğraştığını ve ilk defa devasa bir kabak yetiştirdiğini söyledi.
Yunanistan'daki bir arkadaşının getirdiği kabak fidelerini nisan ayının başında evinin bahçesine diktiğini anlatan İdin, "Bahçemdeki karpuz, kavun, şeftali ve diğer ürünler gibi 2 kabağımı da yüzde yüz doğal ortamda yetiştirdim. Günlük sulamasını ve bakımını yaptım. Kabaklar son günlerde boyutlarıyla dikkati çekiyor. Kabaklarım 90 kilograma ulaştı. Komşularım evimin önünden geçerken şaşkınlıkla kabaklarıma bakıyor" diye konuştu.
Ürünün bir ay daha toprakta kalacağını anlatan İdin, kabaklarının bir aylık zaman diliminde yaklaşık 120 kiloya ulaşabileceğini dile getirdi.
İdin, kabaklardan birinin eninin 120, diğerininse 140 santimetre olduğunu kaydetti.
Son Dakika › Yerel › Havsalı Çiftçi 90 Kilogramlık Kabak Yetiştirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?