Hisarcık'ta Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Karne Heyecanı

Hisarcık\'ta Karne Heyecanı

Hisarcık ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilk, orta ve liselerde yaklaşık 1930 öğrenci karnelerini alarak üç aylık yaz tatiline girdi.

12.06.2015 19:19

Hisarcık ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilk, orta ve liselerde yaklaşık 1930 öğrenci karnelerini alarak üç aylık yaz tatiline girdi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Atatürk İlkokulunda düzenlenen törende öğretmenlerin karneleri sınıflarda dağıtmasının ardından öğrenciler ve öğrenci velileri okul bahçesinde toplandı. Törenin başında okulun girişine çağrılan ana sınıfından mezun olan öğrenciler toplu halde kep fırlattı. Daha sonra Teşekkür, Takdir ve İftihar Belgesi alan öğrenciler Müdür Yardımcısı Pelin Solak tarafından okul girişine çağrılarak tebrik edilirken, diğer arkadaşları ve veliler tarafından da alkışlandı.

Karne dağıtım töreninde öğrenci ve velilere hitap eden Atatürk İlkokulu Müdürü İsmail Değirmenci, çocuk gelişimine etki eden faktörlerin başında öğretmenlerin geldiğine vurgu yaparak," Bunun bilincinde olarak birlikte çalıştığımız süre içinde sizlere en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştık. Sizinle yorulup yine sizin tatlı bakışlarınızla dinlendik. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan bireyin kabiliyetlerine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer hayatınıza bir pencere açıp, temelinize bir kaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak, ne mutlu bize." dedi.

Konuşmasında velilere seslenen Değirmenci,"Çok değerli velilerimiz çocuklarınızı başka öğrencilerle kesinlikle kıyaslamayın. Her öğrenci kendi çapında yetenekleri olan bir insandır, çocuklarınızı başkaları ile kıyaslarsanız sadece onları rencide etmiş olursunuz, size çocuklarınıza kazandırdığı hiçbir şey yoktur." şeklinde konuştu.

Müdür Değirmenci,"Sevgili öğrenciler; Bir yaşam merdivenine tırmanmaya başladığınız andan itibaren sizin için yeni bir hayat başlamaktadır. Geleceğinize bir ışık tutar umuduyla son bir ders olarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Tüm yaşam sürecinde sürekli "Okuyun". Kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğu bilincinde olun. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu içinde çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Kendinize güvenin. Vatanınızı ve milletinizi sevip yükselmesi için çalışın. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı saygılı olun. Yaşadığınız her yerde sevgiyi, barışı, kardeşliği yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek emeğimizin semeresi olacaktır. Tüm yaşamınızın değerli ailelerinizle birlikte sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum, biz öğretmenler sizleri çok seviyoruz." diye konuştu.

Tören sonunda emekli olan Sınıf Öğretmeni Serhat Atakul'a Okul Müdürü İsmail Değirmenci tarafından çini tabak hediye edildi ve toplu fotoğraf çekildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement