Hocalı Katliamının 22. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hocalı Katliamının 22. Yılı

26.02.2014 13:09

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Akbaş: "Çocuk, kadın, yaşlı demeden Bosna'da olduğu gibi soykırıma uğrayan bu Müslüman kardeşlerimiz için içimiz kan ağlıyor"

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Hocalı katliamının 22. yılına ilişkin, "Çocuk, kadın, yaşlı demeden Bosna'da olduğu gibi soykırıma uğrayan bu Müslüman kardeşlerimiz için içimiz kan ağlıyor" dedi.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hocalı'da yaşanan Ermeni soykırımını kınadığını belirterek, burada kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillerin katledildiğini bildirdi.

Yaşanan insan hakları ihlali karşısında üzüntülü olduklarını ifade eden Akbaş, "Çocuk, kadın, yaşlı demeden Bosna'da olduğu gibi soykırıma uğrayan bu Müslüman kardeşlerimiz için içimiz kan ağlıyor" ifadesini kullandı.

Akbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yıl dönemi vasıtasıyla İslam ümmetine mensup olan ve Hocalı'da Ermeni soykırımına uğrayan Müslüman kardeşlerimize, Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Ümmeti Muhammed'in, bu Rus, Ermeni, Haçlı soykırımını her ortamda dillendirmeye davet ediyoruz" - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamının 22. Yılı - Son Dakika


Advertisement