İdka'dan "Suriye'ye Acil Un" Kampanyası - Son Dakika
Son Dakika Logo

İdka'dan "Suriye'ye Acil Un" Kampanyası

25.10.2015 14:13

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneğince (İDKA) Suriye'nin Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde yaşayanlar için "Suriye'ye acil un" kampanyası başlatıldı.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneğince (İDKA) Suriye'nin Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde yaşayanlar için "Suriye'ye acil un" kampanyası başlatıldı.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de halkın ekmek bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Hava saldırıları nedeniyle bölgeye ulaşımın zor olduğuna dikkati çeken İldiz, "Var olan unlar ayakta kalabilen fırınlarda kısıtlı imkanlarla hazırlandığı için oldukça pahalı satılıyor. Bu yüzden Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerine acil un desteği yapılması gerekiyor" dedi.

Savaşın 5 yıldır masum sivillerin hayatını kararttığını anımsatan İldiz, "En azından şu an bölgedeki insanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Birçok yer halen saldırılara maruz kaldığı için yardımlar güçlükle gidiyor. Biz dernek olarak 'Suriye'ye acil un' yardım kampanyası başlattık. İlerleyen günlerde Suriye'nin bazı bölgelerine sevkiyatımız olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İdka'dan 'Suriye'ye Acil Un' Kampanyası - Son Dakika


Advertisement