Iğdır'da Hava Kirliliğiyle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Hava Kirliliğiyle Mücadele Çalışmaları

Iğdır\'da Hava Kirliliğiyle Mücadele Çalışmaları

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kentte hava kirliliğinin asgari seviyeye indirilmesi için çalışma başlattığı bildirildi.

21.11.2013 15:54

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kentte hava kirliliğinin asgari seviyeye indirilmesi için çalışma başlattığı bildirildi.

İl müdürü Banu Aslan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında ısınmaya bağlı oluşan hava kirliliği nedeniyle vatandaşların zehir solunmaması için belirlenen kurallara uyulmasının şart olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl içerisinde kurallara uyulması nedeniyle kış aylarındaki hava kalitesinde önceki yıllara göre ciddi iyileşmenin görüldüğünü belirten Can, şöyle konuştu:

"İl müdürlüğümüz ve belediye başkanlığı zabıta müdürlüğü personelinden oluşturduğumuz denetim ekipleri tarafından kalorifer sistemiyle ısınan tüm binalar belirtilen yakım sistemine uygunluğu için 05.30-07.00 ve 15.00 16.30 saatleri arasında resen ve şikayete bağlı olarak denetlenecek. Denetimlerimiz esnasında kullanılan kömürün standartlara uygunluğu, kalorifercinin belgeli ve işin ehli olup olmadığı, mahalleler için belirlenen saatler arasında ilk ateşlemenin yapılıp yapılmadığının kontrolü yapılacak. Aynı zamanda daha ekonomik ve çevreye en az zarar verecek olan yakma teknikleri gibi konularda da bilgilendirme yapılmaktadır. Bu amaçla il müdürlüğümüzce hazırlanmış olan kalorifer yakma talimatnameleri ve broşürler dağıtılmaktadır." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Hava Kirliliğiyle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement