İl Genel Meclisi Başkanı Alkış Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Başkanı Alkış Açıklaması

İl Genel Meclisi Başkanı Alkış Açıklaması

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, "Gökçe Barajı, Yalova'nın tüm yükünü kaldıramayacaktır."

24.08.2012 21:05

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, "Gökçe Barajı, Yalova'nın tüm yükünü kaldıramayacaktır. Alternatif su kaynaklarının mutlak surette araştırılması lazımdır" dedi.

Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada, su sempozyumu ile yaşanan su problemlerine kalıcı çözümler üretilmesinin amaçlandığını belirtti. İlin tüm yükünü Gökçe Barajı'nın kaldırmasının mümkün olamayacağına vurgu yapan Alkış, alternatif su kaynaklarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Ortaburun Sulama Suyu Göleti'nin içme suyu amaçlı bir dönüşümden geçirilmesini de teklif eden Alkış, şöyle konuştu:

"Eğer mevcut Gökçe Barajı ile hedeflenen 750 binlik Yalova nüfusunun su ihtiyacını karşılayacağımızı düşünüyorsak aldanırız. Yalova'nın yeni su kaynaklarına ihtiyacı vardır. DSİ'nin Kurtköy'de, Gökçe Barajı'nın üstüne ikinci bir baraj ve Kaytazdere'de bir baraj daha yapılması söz konusu. Yine Ortaburun'da sulama suyu amacıyla yapılan göletin acilen içme suyu amaçlı kullanılmalı ve bu yöndeki dönüşümü sağlanmalıdır. Bu gölet Çalıca, Ortaburun, Çınarcık ve Koru'nun su sıkıntısı durumunda destekleyici bir rezerve dönüştürülmesi gereklidir. Yine altyapının da bir an önce oluşturulması şarttır. Biz burası ile ilgili DSİ'ye gerekli yazıları da yazdık. DSİ bu göletin bölgedeki tarımsal sulama anlamında rantablı olup olmayacağını inceleyecek. Yalova'da su hoyratça kullanılıyor. Bu ileride bir risk oluşturacaktır. Gökçe Barajı, Yalova'nın tüm yükünü kaldıramayacaktır. Alternatif su kaynaklarının mutlak surette araştırılması lazımdır."

Konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Alkış, "Yalova, su konusunu masaya yatıracak. Bu organizasyona herkesin katılması gerekli. İlerleyen zamanlarda bence Yalova'da su yönetim birlikleri oluşturulmalı. Adil paylaşım ve iyi yönetim su problemlerini ortadan kaldırır" diye konuştu.

Muhabir: Nedim Güler/ Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Başkanı Alkış Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement