İlahiyat Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İlahiyat Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

İlahiyat Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yeni başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

30.10.2015 17:04

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yeni başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerine üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacı ile oryantasyon eğitimi verildi.

Kongre merkezinde gerçekleşen eğitime İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Necim Çelik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan bir konuşma yaptı. Ünalan, öğrencilere öğrenim sürdürecekleri bölümleri tanıtmak, uyum sürecini hızlandırmak için oryantasyon eğitimi düzenlediklerini belirterek, bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktardı.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi olmanın verdiği misyon ve sorumluluğun bilincinde olunması gerektiğini belirten Ünalan, "İlahiyat Fakültesinde eğitim alan tüm öğrencilerin fakültenin ahlakına layık olması gereklidir" dedi.

İlahiyat Öğrencileri Platformunun tanıtımı, yapmış oldukları faaliyetler, kulüp olarak düzenledikleri konferanslar, paneller ve İlahiyat Fakültesi tarihi hakkında 4.sınıf öğrencileri tarafından bilgi verildi. Kulüp üyeleri, 4 yıl boyunca eğitim gördükleri İlahiyat Fakültesinde gözlemlediklerini bir skeç eşliğinde yeni gelen öğrencilere anlattılar. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Necim Çelik, hazırlık sınıfı olarak üniversite hayatına "merhaba" diyen öğrencilere üniversite akademik ve idari birimlerinin görevlerinden, yurt dışı eğitimine, krediler ve burslardan, formasyon eğitiminden, yaz okullarına ve eğitim sistemi işleyişine kadar bilgiler verdi. Yeni başlayan öğrenciler oryantasyon programı ile kazanmış oldukları fakülte hakkında ayrıntılı bilgilere erişerek, 4 yıl sürecek eğitim hayatlarının mini bir provasını yapma imkânı buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İlahiyat Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement