İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu: "Hepimize Bir Ramazan Lazım" - Son Dakika
Yerel

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu: "Hepimize Bir Ramazan Lazım"

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu: "Hepimize Bir Ramazan Lazım"

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Ramazan etkinlikleri kapsamında Esenlerlilerle bir araya geldi.

02.06.2017 14:30

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Ramazan etkinlikleri kapsamında Esenlerlilerle bir araya geldi. "Geçmiş ibadetlerimizi yeniden canlandırmak için sana, bana bir Ramazan lazımdı" diyen Döngeloğlu, Ramazan ayının müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Esenlerlilerle buluştu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede Esenlerlilere hitap eden Döngeloğlu, Ramazan ayının müslümanları bir araya getiren çok önemli bir zaman dilimi olduğu söyledi.

Ramazan'da nafile ibadetlere farz sevabı

Salih amellerin kibir ve gurur gibi günahlarla boşa çıkacağı uyarısında bulunan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, "Misalen söylüyorum, kibrimizden dolayı Allah-u Teala bütün sevaplarımızı sildi belki de. Peki benim daha kırk yıl ömrüm yok. Nasıl düzelteceğim? Geri dönüşüm kutusu sadece bilgisayarlarda mı var sanıyorsunuz. Değerli müslümanlar bir Ramazan lazımdı sana, bana. Bitmiş ve batmış bir ömrün geri dönüşüm kutusundan silinmiş ibadetleri yeniden canlandırmak için. Peygamber Efendimiz müjdeliyor, Ramazan ayında nafile ibadetlerinize farz sevabı verilecek" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında farz ibadetlerine de 70 kat fazla sevap verildiğine dikkat çeken Döngeloğlu, "Her Ramazan gecesinde Allah'ın rahmeti bir sonraki gece ikiye katlanır. Allah, açığı kapatmamız için bizlere yardım ediyor. Peki Kadir Gecesi'nde ne var? Bin aydan fazla daha fazla hayır var. Efendimiz bir müjde daha veriyor. Peygamber Efendimiz, 'Allah, Kadir Gecesi'nden bayrama kadar olan gecelerde ne kadar sevap verecek onu ben de bilmiyorum' diyerek bizlere büyük bir müjde daha veriyor" dedi.

"Ramazan geceleri, diriliş geceleridir"

15 Temmuz'da aziz milletin bir büyük oyunu bozduğuna işaret eden İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "15 Temmuz bitti, düğün-bayram yapalım demeyin. Daha ne oyunlarla gelecekler. Bugün Avrupa'nın ve Amerika'nın uğraştığı bir adam değildir, yüz yıl sonra bu ümmetin ümitleri yeniden yeşermişken. Allah'tan yardım dileyin. Ramazan geceleri, diriliş geceleridir. Birbirinize kardeş olunuz, samimi Müslümanlar olunuz ve ibadetlerine sahip çıkınız". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu: 'Hepimize Bir Ramazan Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement