İncirlik Üssünde Saldırı Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İncirlik Üssünde Saldırı Tatbikatı

03.10.2015 09:42

İncirlik'te konuşlu Amerikan Hava Kuvvetleri 39. Filo Kanat Komutanlığı'nda üsse sızmak isteyen düşman unsurlar senaryo edilerek tatbikat düzenlendi.

İncirlik'te konuşlu Amerikan Hava Kuvvetleri 39. Filo Kanat Komutanlığı'nda üsse sızmak isteyen düşman unsurlar senaryo edilerek tatbikat düzenlendi.

Üssün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yıl içinde yapılan hazırlık eğitimin bir parçası olarak üs genelinde tatbikat düzenlendiği belirtildi. Senaryo gereği terörist ya da düşman unsurlarının üsse sızmaya çalıştığı tatbikatta, üs güvenliği sızmaya çalışan unsurları etkisiz hale getirdi. Tatbikatta ayrıca olası bir bomba tehlikesine karşı bomba imha ve itfaiye ekipleri de tatbikatta hazır bulundu.

Sitede yer alan açıklamada yapılan tatbikatların üssün her an hazır olması ve olası bir saldırıya en kısa sürede yanıt verebilmesini test ettiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İncirlik Üssünde Saldırı Tatbikatı - Son Dakika


Advertisement