İnegöl'de Hatim Sevinci - Son Dakika
Yerel

İnegöl'de Hatim Sevinci

İnegöl\'de Hatim Sevinci

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı İsaören köyünde hatim coşkusu yaşandı.

27.08.2012 14:54

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı İsaören köyünde hatim coşkusu yaşandı.

Yukarı Mahalle Camii'ndeki Kur'an kursuna 3 yıl devam ederek Kur'an-ı kerimi hatmeden 15 öğrenci için camide hatim duası yapıldı. Hatim cemiyetine İnegöl Müftüsü Bayram Canbey ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

4-8 yaş ve 8-12 yaş arası çocukların oluşturduğu ilahi gruplarının ilahi okumaların ardından hatmeden 15 öğrenci Esma-ül Hüsna ve Kur'an'ı Kerim okudu.

k

3 yıl üst üste kursa devam ederek Kur'an-ı kerimi hatmeden 15 öğrenci arasından birinci olan Zeynep Duman'a laptop, ikinci olan Ömer ve Onur Aksoy kardeşlere bisiklet ile üçüncü olan Hikmet Şentürk'e ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Diğer öğrencilere ise MP3 müzik çalar, Kur'an-ı Kerim ve dini kitap seti takdim edildi.

Müftü Bayram Canbey, bu yıl yaz aylarının camiler açısından çok verimli geçtiğini belirterek, "17 Haziran'da camilerimizde açılan yaz kurslarıyla beraber ramazan'ı şerife öyle girdik. Öğrencilerimize ilaveten hanım kardeşlerimiz, diğer cemaatimiz camilerimizde mukabelelerle, teravihle, orucumuzla, ibadetlerimizle çok bereketli bir yaz ayları geçirdik. Zaman içerisinde bu kardeşlerimiz de Kuran'ı öğrenerek, hatim ederek bugün karşınıza çıktılar" dedi.

Yaz kurslarına ilçe genelinde 15 binin üzerinde öğrencinin katıldığını ifade eden Bayram Canbey, "Anlamsız bir şekilde geçen seneler de 5. sınıfı bitirmeyen öğrencilerimizi camiye almadık. Aldıklarımıza da bin bir türlü mazeretler uydurduk. Böyle bir engel vardı. O engeller aşıldı. Geçen yıl yaz Kur'an kurslarımıza katılanlar 4 bin civarında idi. Engel kalkınca bu yıl 8-10 bin civarına ulaştı. 8 bin 600 tane kayıtlı öğrencimiz vardı. Bir de arkadaşlarımızın kaydetmediği, arada bir gelip giden öğrenciler vardı. Onlarla beraber sayımız 10 bini aşıyordu. Bu sadece camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda olan sayı. Vakıflarımızın, derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarının açtığı kurslarla bu sayı 15 bini geçiyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl'de Hatim Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement