İpsala'da Çeltik Ruhsatı Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

İpsala'da Çeltik Ruhsatı Başvuruları Başladı

İpsala ilçesinde, çeltik ruhsatı başvuruları başladı.

12.02.2015 17:33

İpsala ilçesinde, çeltik ruhsatı başvuruları başladı.

İpsala Kaymakamı ve Çeltik Komisyonu Başkanı Eyyup Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, geçen yıl çeltik veriminin düşük olduğunu belirterek, bu yılın verimli geçmesini diledi.

Çeltik ruhsatına başvuracak üreticilerin işlemlerinin çabuk yapılabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden personel takviyesi yaptıklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Üreticilerimizden, hemşehrilerimizden beklentimiz, son güne kalmadan ruhsat başvurularını yapmaları. Sezona daha iyi ve hazır bir şekilde girmelerini diliyoruz. İnşallah bu yıl çeltik sezonu ülkemiz ekonomisine de faydalı olur."

Özdemir, geçen yıl İpsala ve köylerinden toplam 2 bin 572 kişiye 198 bin 469 dekar alan için ruhsat verildiğini, bu yıl başvuruların 25 Haziran'da sona ereceğini vurguladı.

Toplantıya, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İl Genel Meclisi Üyeleri Özcan Tosun, Necmi Sınır, Mehmet Özkök, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ve komisyon üyeleri katıldı.

Programda, ilk çeltik ekim ruhsatı İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir tarafından İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar'a verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İpsala'da Çeltik Ruhsatı Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement