İstanbul Üniversitesi, Enez'i Tanıtıcı Kitap Yayımladı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Üniversitesi, Enez'i Tanıtıcı Kitap Yayımladı

İstanbul Üniversitesi, Enez ilçesinin doğal, kültürel ve turistik güzelliklerini anlatan kitap yayımladı.

30.09.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi, Enez ilçesinin doğal, kültürel ve turistik güzelliklerini anlatan kitap yayımladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, kitabın sunuş yazısında, Enez'in, tarihi, kültürel, coğrafi ve ekonomik açıdan önemli değerlere sahip olduğunu belirtti.

Antik çağlarda "Ainos" olarak adlandırılan Enez'in tarihini ve arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkarmak için İstanbul Üniversitesi'nin bölgede 42 yıldır kazı çalışmaları yaptığını vurgulayan Söylet, Enez ile üniversite arasında bilimsel işbirliğinin yanı sıra bir de komşuluk ilişkisi bulunduğunu ifade etti.

Enez'de yer alan Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Eğitim Kültür ve Spor Tesisinin ilçe ile üniversite çalışanları arasında bir bağ oluşturduğunu da  aktaran Söylet, şunları kaydetti:

"Her yıl yüzlerce akademik ve idari personelimiz ile öğrencimiz yaz tatilini bu tesislerde geçirmektedir. Çoğu üniversitemiz mensubu olan uzmanların yönlendirmesiyle, Enez'in doğal ve kültürel özelliklerini tanıtmayı, karakteristik özelliklerini duyurmayı, ekolojik ve sosyolojik değerlerine dikkat çekmeyi hedefleyen bu rehber kitap, üniversitemizin tüm kamuoyuna armağanıdır."

Enez Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran da  Enez'in Neolitik Çağda kurulduğunun bölgedeki kazı çalışmalarından elde edilen verilerden anlaşıldığını açıkladı.

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır ise ilçeyi her yönüyle tanıtan kitabı hazırlayanlara teşekkür etti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Üniversitesi, Enez'i Tanıtıcı Kitap Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement