Kadın Mahkumlara Protokol Eşlerinden Moral - Son Dakika
Yerel

Kadın Mahkumlara Protokol Eşlerinden Moral

Kadın Mahkumlara Protokol Eşlerinden Moral

Çorum'da protokol üyelerinin eşleri L Tipi Cezaevi'nde kalan kadın mahkumları ziyaret etti.

11.03.2013 19:00

Çorum'da protokol üyelerinin eşleri L Tipi Cezaevi'nde kalan kadın mahkumları ziyaret etti.

Adalet Bakanlığı izni ile kadın mahkumlarla cezaevinde bir araya gelen Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, kadınlarla sohbet ederek sorun dinledi.

Cezaevinde kadın mahkumlara hitaben bir konuşma yapan Fatma Başköy, insan hayatının değerli olduğunu belirterek, "Başımıza her ne gelirse gelsin, bunlardan ders çıkarmalıyız. İnsan hayatında meydana gelen üzücü olayları hiç kimse isteyerek yaşamaz. Ancak bu olayların bir imtihan olduğunu ve sonuçlarının neler getirdiğini idrak edersek, gelecekteki hayatımızı yönlendirmemiz kolay olur" dedi.

Dünyanın her tarafındaki kadınların özel olduğunun altını çizen Başköy, "Bugün burada olan kadınlarımızda benim için önemlidir. Hapishaneler mahkumiyet değildir. Önemli olan gönlümüzün hapsedilmemesidir. İnsanlar gönüllerindeki hoşgörü ve insanlığı hapsederlerse işte o zaman mahkumiyet olur. Yapılan suçu kendimize ders olarak görüp, bir daha hata yapmamayı kendimize söz verirsek o zaman insanlığa da büyük hizmet etmiş oluruz. Hapishaneler suçluların toplandığı yer değil, insanın kendi iç dünyasının kendisine hesap ve imtihan yer olarak görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Hatice Külcü ise cezaevlerinde bulunun kadınların cezaevinde kendilerini yenileme dönemi olarak görmeleri gerektiğini ifade ederek, "Bugün kapalı kapılar arasında olabilirsiniz ancak burada olmanızın sebeplerini iyi düşünüp bundan ders aldığınızda hem kendiniz rahatlamış olacaksınız hem de topluma faydalı insanlar olarak yeni bir yaşantıya girmiş olacaksınız. Bizler sizlerin yanındayız, her türlü isteklerinizde yanı başınızdayız. Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz sizin istekleriniz doğrultusunda size destek verecek. İstediğiniz kurs yada el iş yapma gibi isteklerinizde sizin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Ziyaretin ardından protokol üyelerinin eşleri ve kadın mahkumlar, mahkumlar tarafından oluşturulan koronun konserini izledi. Konserin ardından protokol eşleri daha sonra kadın mahkumlara verilen kokteylde kadınların sorunlarını dinlediler.

Ziyarette Cezaevi Müdürü Şükrü Öztürk, Cezaevi Savcısı Murat İnce de hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Mahkumlara Protokol Eşlerinden Moral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement