Kadınlara Pcm Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kadınlara Pcm Eğitimi

Kadınlara Pcm Eğitimi

Muş’ta DAKA tarafından desteklenen ve Köy ve Köy Okullarını Geliştirme, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (KÖY-GEL-DER) tarafından yürütülen Proje Yönetimi Döngüsü (PCM) kursunu tamamlayan 25 kadına sertifikaları verildi.

29.12.2016 12:44

Muş'ta DAKA tarafından desteklenen ve Köy ve Köy Okullarını Geliştirme, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (KÖY-GEL-DER) tarafından yürütülen Proje Yönetimi Döngüsü (PCM) kursunu tamamlayan 25 kadına sertifikaları verildi.

KÖY-GEL-DER tarafından bayanlara yönelik açılan PCM proje yazma kursu sona erdi. Beş gün süren proje yazma kursuna toplamda 25 kadın katıldı. Projeyi başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalarını alan bayan kursiyerler, proje yazmaya hak kazandılar. Törende kursiyerlere sertifikalarını teslim eden Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Uzmanı Muhammet Ali Yıldırım, kursiyerlere bundan sonra ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdi. PCM eğitimi, projeci olmanın ilk adımı olduğunu aktaran Yıldırım, "Projeci olmak ne demek? Projeci olmak üretken olmak demektir. Aklında bir fikri olan insanlar belli plan çerçevesi ve belli bir zaman içerisinde bu taslağı kağıda dökerek hayata geçirmesidir projeci olmak. Tabi ki siz bu eğitimi tamamladınız. Bu PCM eğitimi sizin için bir başlangıç olacak. Burada yapmanız gereken devamlı olarak projelerin peşinden koşacaksınız. Yeni bir çağrı olduğu zaman bunu takip edeceksiniz. Uygulama yapmadan projeci olunamıyor. Biz de bu konuda ajans olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Proje Yönetimi Döngüsü kursunu bayanlara yönelik açtıklarını ifade eden KÖY-GEL-DER Başkanı Murat Çaldır da, "Köy ve Köy Okullarını Geliştirme, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği olarak proje yönetimi döngüsü kursumuzu açtık. Projemize 25 bayan kursiyerimizin aldıkları kurs ile ilimizde ve ilçelerimizde bulunan bayan kursiyerlerimiz proje hazırlayacak. Memleketimiz ve ülkemiz için daha faydalı projelere imza atmak için bu projeyi yazmıştık. DAKA tarafından desteklenen projemizde 25 bayan kursiyerimiz kurs görerek sertifikalarını almaya hak kazandı" ifadelerini kullandı

Proje sayesinde bilgi sahibi olduğunu belirten kursiyer Esra Bitim ise, "DAKA ve KÖY-GEL-DER'in hazırladığı PCM kursu sonucunda sertifikalarımızı aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Projeler hakkında hiçbir bilgimiz yokken bilgi sahibi olduk. İnşallah güzel projeleri hep beraber hazırlayacağız. Muş'a güzel amaçlı projeler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Tören, kursiyerlere sertifikaların dağıtılması ve ikramların yapılmasıyla son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlara Pcm Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement