Kansere Karşı Kese Kâğıdı - Son Dakika
Yerel

Kansere Karşı Kese Kâğıdı

Kansere Karşı Kese Kâğıdı

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Mavi Düşünce Akademisi “Naylon Aşkı, Öldürür!

23.03.2016 11:48

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Mavi Düşünce Akademisi "Naylon Aşkı, Öldürür!" sloganıyla poşet kullanımına ve pet şişelere savaş açtı. Kampanya çerçevesinde ŞEHİRDER'de bir araya gelen öğrenciler kese kağıdından paketler yaptılar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞEHİRDER Mavi Düşünce Akademisi koordinatörlerinden Eczacılık Fakültesi öğrencisi Hatice Girgin, naylonun hayatımızı adeta kuşattığını belirterek şunları söyledi:

"Adeta naylon bir hayat yaşıyoruz. Yediğimizde, içtiğimizde, giyindiklerimizde ciddi bir naylon etkisi var. Naylon, plastik vs. içinde bekletilen her gıda vücudumuzdaki kanser riskini hızla artırmaktadır. Kamuoyunda bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir şeyler yapmak istedik. Geçmişte olduğu gibi daha kullanımı sağlıklı olan file, bez torba ve kağıt keselere dönmeliyiz.

Derneğimizde eskiden büyüklerimizin yaptığı gibi kese kağıdından paketler yapıyoruz. Kese kağıdı sağlıklı tercih olduğu kadar içerisini göstermemesi açısından bizim erdem ve ahlakımızı gösteren en önemli mahalle kültürlerimizden biridir. Yaptığımız bu kese kağıtlarına uyarıcı sloganlarımızı ve bilgilendirici cümlelerimizi işleyeceğiz. İnsanlar belki bir ömür saklayacaklar yaptığımız bu kağıt paketleri. Bunları 31 Mart'ta konuk edeceğimiz Prof.Dr. Hamdi Temel hocanın konferansında dağıtacağız. Prof.Dr. Hamdi Temel hocamızın "Naylon Aşkı, Öldürür" başlıklı bir kitabı var, konuyla ilgili. Ayrıca hocamız ABD'de bazı eyaletlerde pet şişenin ve naylon poşetin kullanımının yasaklanmasını sağlamış bir isimdir.

Çalışmamıza destek olan başta ŞEHİRDER Başkanımız Murat Ertaş'a, yönetimimize ve sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, herkesi 31 Mart'taki programımıza davet ediyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kansere Karşı Kese Kâğıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement