Kapaklı'da Umre Yolcuları Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kapaklı'da Umre Yolcuları Uğurlandı

Kapaklı\'da Umre Yolcuları Uğurlandı

Umre için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama töreni ile yolcu edildi.

18.01.2014 10:13  Güncelleme: 10:24

Umre için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama töreni ile yolcu edildi.

Kutsal topraklara gitme imkanına sahip olan Kapaklılı hacı adayları için düzenlenen uğurlama törenine Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, hacı adayları ve yakınları ile ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı adaylarının kutsal toprakların mübarek yolculuğuna dualarla uğurlanacağını belirten İlçe Müftüsü Ali Kotan, "Cenab-ı Hak bu yolculuğunuzu mübarek eylesin. Rabbim, Umre'ye giden kardeşlerimizin yollarını açık, çıkmış oldukları bu yolculuğu mübarek eylesin. İnşallah en güzel şekilde tavaflarını, umrelerini yapmayı ve Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret ederler. Arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda kutsal topraklara gitmeyi, daha önce gitmiş olan kardeşlerimize de tekrarını Allah nasip etsin" diye konuştu.

Kutsal topraklara Umre'ye giden tüm Kapaklılılara hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, "Tüm hacı adaylarımıza iyi yolculuklar diliyorum. Allah kazasız, belasız gidip dönmek nasip etsin. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Uğurlama töreninde duygusal anlar yaşanırken yakınlarını uğurlayanların gözleri doldu. Kafilede yer alanlar yakınlarına tek tek sarılıp helallik dilerken yakınları da Beytullah'a selam gönderdiler. Dedelerini ve ninelerini kutsal topraklara uğurlamak için gelen minikler de hacı adaylarını el sallayarak yolcu etti.

Kafile Başkanlığını Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna'nın yapacağı kafileye Kapaklı'dan 42, Organize'den 40, Veliköy'den 50, Kızılpınar'dan ise 32 kişi katılıyor. Hacı adaylarının Umre yolculuğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ekonomik paketi kapsamında 14 gün sürecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapaklı'da Umre Yolcuları Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement