Kasney: "Suriyeli Mültecilere Yardımcı Olalım" - Son Dakika
Yerel

Kasney: "Suriyeli Mültecilere Yardımcı Olalım"

Kasney: "Suriyeli Mültecilere Yardımcı Olalım"

AK Parti Araban İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Murat Kasney, yaptığı yazılı açıklamada, çoğu evladını, annesini, babasını, yakınlarını Suriye’deki iç savaşta kaybetmiş mültecilere yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.

18.07.2014 16:12

AK Parti Araban İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Murat Kasney, yaptığı yazılı açıklamada, çoğu evladını, annesini, babasını, yakınlarını Suriye'deki iç savaşta kaybetmiş mültecilere yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Araban İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Murat Kesney yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'den, ölümden kaçarak ilçemize sığınan Suriyeli mülteciler var. İlçemize gelerek bize sığınan Suriyeli mültecilerin ataları yüzyıllarca güçlü ve adaletli büyük Osmanlı devletinin himayesinde yaşadılar. Bunun için biz Osmanlı torunları olan bizlere güvenerek ilçeye gelen ilk Suriyeli aileye yardımseverliğimizi göstermemiz gerekiyor. Bizim de ev sahibi Arabanlılar olarak bu din kardeşlerimize en iyi şekilde sahip çıkmamız, yardımcı olmamız gerekiyor. Rızkı veren Allah-ü Teala'dır. İlçemize gelen bu mülteci Suriyeli kardeşlerimizin yerine bir süreliğine kendimizi koyduğumuzda, konunun vehametini daha rahat anlayabiliriz. Araban ilçemizde misafirperver, kadirşinas insanlar çok fazladır."

Yazılı açıklamasında, "Suriye'deki iç savaşta bütün varlıklarını kaybettiği zulümden kaçıp, canını, ailesini kurtarmak için gelen bu kardeşlerimize karşı hassas davranalım" diyen Kasney, "Biz kalbi kırık, gönlü buruk bu mülteci kardeşlerimize bir güler yüz sergilesek, bir küçük ikramda bulunsak bu bile çok büyük tesir bırakır. Lütfen ensarın muhacirlere gösterdiği sıcaklığı bu zor zamanda onlardan esirgemeyelim. Onlar için yapacağınız bir yardım mutlaka bulunacaktır. Arabanlı tüm hayırsever hemşehrilerimden Suriyeli mültecilere yardımcı olmalarını ve tüm provokasyonlardan kaçınmalarını talep ediyorum" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kasney: 'Suriyeli Mültecilere Yardımcı Olalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement