Kilis'te Kurutmalık Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kilis'te Kurutmalık Başladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kilis\'te Kurutmalık Başladı

Kilis’te, yüzyıllardan beri kurutmalık geleneği sürerken, vatandaşlar yeni mahsul patlıcan ve acurları kurutmak için pazardan satın almaya başladı.

Kilis'te, yüzyıllardan beri kurutmalık geleneği sürerken, vatandaşlar yeni mahsul patlıcan ve acurları kurutmak için pazardan satın almaya başladı.

Patlıcan ve acurlar ihtiyaç kadar yaş olarak alınıp evlerde bayanlar tarafından içleri oyulduktan sonra iplere dizilerek kurutuluyor.

Kış aylarında patlıcan ve acur bulunmadığı için yaz aylarında kurutuluyor. Sabah Pazarından kurutmalık, patlıcan ve acurları seçerek alan Kilisliler, evlerinde içlerini çıkararak kurutuyor. Bu nedenle pazarda hareketlilik yaşanıyor.

Bazı il dışında yaşayan Kilisliler, yakınları aracılığı ile acur ile patlıcanları aldırarak, içlerini çıkarttıktan sonra kurutuyor. - KİLİS

Kaynak: İHA