Kış Ortasında Erik Ağacı Meyve Verdi - Son Dakika
Yerel

Kış Ortasında Erik Ağacı Meyve Verdi

Kış Ortasında Erik Ağacı Meyve Verdi

Yurtta kar ve soğuk hava hüküm sürerken Samsun'un Bafra ilçesinde ilkbahar ve yaz aylarında açtığı bilinen erik ağacı meyve verdi.

25.12.2012 11:19  Güncelleme: 11:17

Yurdun bazı bölgelerinde kar ve soğuk hava hüküm sürerken Samsun'un Bafra ilçesinde ilkbahar ve yaz aylarında açtığı bilinen erik ağacı meyve verdi.

Fatih Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen Durgut Özçiçekçi (74), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçesindeki erik ağacının üç yıldır kış aylarında da meyve verdiğini söyledi.

İlk kez bir erik ağacının kışın meyve verdiğini gördüklerinde çok şaşırdıklarını anlatan Özçiçekçi, "Mayıs sonu ve haziran ayı içinde olan erikleri toplayıp tüketiyoruz. Kışın erik ağacının meyve vermesine hem şaşırdım hem de sevindim. Eriklerin tadı da çok güzel. Bazı meyvelerin çiçek açtığını duymuştum ama meyve veren bir erik ağacını ilk gördüğümde şaşkınlığımı gizleyemedim" diye konuştu.

-"Hamile olanlar gelip istiyor"-

Kış aylarında yetişen erikleri hamile olan ve canı erik isteyen kadınlara verdiğini söyleyen Özçiçekçi, "Kış ayında meyve veren erik ağacını duyanlar da çok şaşırıyor. Ama özelikle hamileliği süresinde canı erik isteyen bayanlar gelip istiyor. Ben de onlara ikram ediyorum. Bu da beni mutlu ediyor" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Özcan, normal şartlarda mayıs ve haziran ayında meyve vermesi gereken erik ağacının çevresel faktörlerden ve iklim şartlarından etkilenerek erken meyve verdiğini ifade etti.

Özcan, "Hava şartlarının bir sıcak, bir soğuk olması meyveyi erken olgunlaştırmaya sokar. Ancak hava şartları da değişken olduğu için meyve yaz dönemi gibi verimli olmaz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kış Ortasında Erik Ağacı Meyve Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement