Kızılırmak Havzasında Sinekle Mücadele İçin İlaçlama Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kızılırmak Havzasında Sinekle Mücadele İçin İlaçlama Yapıldı

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, ilçede baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simullium spp (üvez) sineğine karşı larvasit ilaçlaması yapıldı.

03.07.2015 09:49

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES'lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, ilçede baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simullium spp (üvez) sineğine karşı larvasit ilaçlaması yapıldı.

Kızılırmak havzası ve florasındaki bütün yerleşim yerlerini etkileyen Simullium Spp. zararlısına karşı Avanos ilçesinde belediye tarafından sürdürülen mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından nehirde yaz döneminde düzenli olarak ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor. Doğrudan Kızılırmak nehrinde larva ve pupalara yapılan larvasit ilaçlaması bu konuda en etkili mücadele yöntemi olarak gösteriliyor. Toz ve tablet şeklinde olan ve nehre bırakılan larvasit ilacı uzun süre üvez sineğinin oluşumunu engelliyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılırmak Havzasında Sinekle Mücadele İçin İlaçlama Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement