Köylerde Sinek ve Haşerelerle Mücadele - Son Dakika
Yerel

Köylerde Sinek ve Haşerelerle Mücadele

Köylerde Sinek ve Haşerelerle Mücadele

Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilçeye bağlı köylerde sinek ve haşerelerle ilaçlı mücadele başlattı.

03.07.2012 11:25

Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilçeye bağlı köylerde sinek ve haşerelerle ilaçlı mücadele başlattı.

Araban Özel İdare Müdürü Vahit Ersert, Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından, insan sağlığına zarar vermemesi amacıyla ilçeye bağlı 39 köy ve 9 mezrada tarihinde ilk defa sinek ve haşere ile ilaçlı mücadele çalışması başlatıldığını söyledi. Vahit Ersert yaptığı açıklamada, "Vatandaşların sağlığının korunması için, Araban Kaymakamı ve Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Emre Nebioğlu'nun talimatı ile ilçeye alınan ilaçlama motoruyla tarihinde ilk defa ilçeye bağlı 39 köy ve 9 mezrada sivrisinek, karasinek ve haşerelerle ilaçlı mücadele çalışmalarımıza başladık" ifadelerini kullandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilçeye bağlı köylerde yoğunlaşan sivrisinek, karasinek ve haşerelerin vatandaşların sağlığına zarar vermemesi için Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait araç ve Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'na bağlı personelle ilçeye bağlı tüm köylerin genelinde ilaçlı mücadele başlattıklarını kaydeden Ersert, "Kaymakam Emre Nebioğlu'nun talimatıyla vatandaşlarımızın sağlığı ve rahatı için sivrisinek, kara sinek ve haşerelerle mücadelemiz gece ve gündüz olarak aralıksız devam edecek" dedi.

İlçeye bağlı köylerin muhtarları ile köy sakinleri, köylerde sivrisinek, karasinek ve haşerelerle ilaçlı mücadele başlatılmasından memnun olduklarını söylediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylerde Sinek ve Haşerelerle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement