Kozan'da Erken Hasada Karşı Çiftçiler Uyarıldı - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Erken Hasada Karşı Çiftçiler Uyarıldı

Kozan\'da Erken Hasada Karşı Çiftçiler Uyarıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde Ticaret Borsası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile çiftçiler erken hasadın zararları hakkında uyarıldı.

09.05.2014 10:04

Adana'nın Kozan ilçesinde Ticaret Borsası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile çiftçiler erken hasadın zararları hakkında uyarıldı.

Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantı Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü'nde görevli Dr. Hasan Ay ve İbrahim Cerit'in katılımı ile gerçekleşti.

Toplantı Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Yağan'ın konuşması ile başladı. Çiftçileri erken hasadın zararlarına karşı uyaran Yağan, "Son yıllarda Çukurova bölgemizde çiftçilerimiz buğdaylarını erken hasat etmeye başladılar. Oysa hasadın erken yapılması üretimin azalmasına neden olmaktadır. Erken hasatta buğdayda kalite düşer, rutubet ve nem yüksek olur, ürüne bit düşer, öğütme sonucu ortaya çıkan un ve kepeğin kalitesi düşer, ürünün depolanması kısa olur ve sürekli havalandırma ve ilaçlama ister bu da büyük bir maliyete yol açar, o yüzden buğdayın zamanında biçilmesi hepimiz için önemlidir" dedi.

Toplantıda konuşan Dr. Ay ve Cerit çiftçileri buğdayın erken biçilmesinin zararları ve mısırda ilaçlama ve gübreleme konusunda bilgilendirdi.

Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi, Ticaret Borsası üyeleri ile iş adamları ve çiftçiler katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Erken Hasada Karşı Çiftçiler Uyarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement