Kula'da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kula'da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Kula\'da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Kula Ziraat Odası, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Hizmet binası önünde vatandaşlara 3 bin 500 kişilik tavuklu pilav ve ayran dağıttı.

19.05.2014 13:19

Kula Ziraat Odası, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Hizmet binası önünde vatandaşlara 3 bin 500 kişilik tavuklu pilav ve ayran dağıttı.

Törene Kula kaymakamı Hakan Hakyemez, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Musa Özgül Kula Belediye başkanı Hüseyin Tosun siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, tarım sektörünün sorunlarının çözülerek iç tüketim yanında uluslararası pazarları hedefleyen bir üretimin sağlanması gerektiğini belirterek, çiftçilerin sorunlarına gerçekçi çözümler üreten sürdürülebilir tarım politikalarıyla bunun mümkün olacağını ifade etti.

Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerin üretim ve verimliliğinin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınmasının, tarımsal kalkınmadaki önemine dikkat çeken Topal şunları kaydetti: "Tarım sektörü; ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir. "Ekonomimiz içinde önemli bir yere sahip olan tarım sektörünün sorunlarının çözülerek iç tüketim yanında uluslararası pazarları hedefleyen bir üretimin sağlanması, çiftçilerin sorunlarını bilerek buna uygun gerçekçi çözümler üreten sürdürülebilir tarım politikalarıyla mümkün olacaktır." Dedi Topal Maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Kaymakam Hakan Hakyemez, "Kula 'da Ekonominin canlanmasının tarımla olacağına inanıyoruz. Dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümü tarımsal üretimle mümkündür. Tarım sektörünü harekete geçirerek, üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerdir. Dünya Çiftçiler Günü'nü bu düşüncelerle kutluyorum. Bu arada ülkemizin kalkınmasında ve bugünlere erişmemizde çok önemli katkı ve payları bulunan çiftçi kardeşlerime, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Hakyemez Biliyorsunuz Soma ilçemizde Maden ocağında çıkan kaza sonucu hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz oldu buradan onları da rahmetle anıyor geride kalan kederli ailesini başsağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Ziraat Odası Başkanı Topal, Kaymakam Hakyemez programa katılan çiftçilere pilav ayran ikram etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement