Kumluca'daki Hayvanat Bahçesinde Çeşitlilik Artırılıyor - Son Dakika
Yerel

Kumluca'daki Hayvanat Bahçesinde Çeşitlilik Artırılıyor

Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ne, Bursa Hayvanat Bahçesi'nden bir erkek ve bir dişi lama getirildi.

14.04.2015 14:36

Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ne, Bursa Hayvanat Bahçesi'nden bir erkek ve bir dişi lama getirildi.

Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan çeşitliliği artırılıyor. Bursa Hayvanat Bahçesi'nden hayvan değiştirmek suretiyle getirilen erkek ve dişi lamalar kısa sürede uyum sağladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'nde incelemelerde bulunarak, hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Çetinkaya, belediye olarak hayvan çeşitliliğini her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Hayvanat bahçesinde kanatlı ve memeli hayvan sayısının 650 civarında bulunduğunu bildiren Çetinkaya, "Amacımız sayının çoğalmasının yanında hayvan çeşitliliğini de artırarak halkımıza farklı hayvanları tanıma ve görme fırsatı sunmak. Özellikle çocuklar, çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız hayvanat bahçemizi ziyaret ediyor. Hayvan çeşitliliğini artırıp sayısını çoğalttığımız zaman buranın ilçemizin cazibe merkezi olacağını düşünüyorum" dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı veteriner hekim Süleyman Falay da Bursa Hayvanat Bahçesi'nden önce dişi lamayı, daha sonra da erkek lamayı getirdiklerini kaydetti. Falay, lamaların erkeğine "Kum", dişisine ise "Luca" ismini verdiklerini anlattı.

Lamaların sağlıklarını iyi olduğunu ve kısa sürede ortama sağladıklarını dile getiren Falay, bundan sonraki hedeflerinin lamaları çoğaltmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'daki Hayvanat Bahçesinde Çeşitlilik Artırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement