Kumru'da Kuduz Hastalığıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Kuduz Hastalığıyla Mücadele

Kumru\'da Kuduz Hastalığıyla Mücadele

Ordu'nun Kumru İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli köylerde vatandaşlara kuduz hastalığı ile mücadeleyi anlattı.

04.06.2013 13:52

Ordu'nun Kumru İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli köylerde vatandaşlara kuduz hastalığı ile mücadeleyi anlattı.

Kumru İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Nilay Demirci ve Memduh İnan tarafından köylerde çiftçi ziyaretleri yapılarak, kedi-köpek gibi hayvanlar aşılanmış ve akabinde kuduz hastalığı, hastalığın bulaşma şekli, belirtileri kuduz veya kuduz şüpheli hayvan tarafından ısırılan bir insanda yapılması gerekenler çiftçilere anlatıldı. Ayrıca kuduzla mücadele kapsamında, köpek ve kedilerin koruyucu olarak kuduza karşı her yıl aşlanmaları gerektiği ve hayvan sahiplerinin köpek ve kedilerine, kuduz aşıları yaptırmalarının 5996 sayılı Kanun gereğince zorunlu olduğu hatırlatılarak, insanların hayvanlara gösterdikleri sevginin yanı sıra aşılarını ve genel sağlık kontrollerinin düzenli yaptırmak gibi sorumluluklarının da olduğu konusunda da bilgiler verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Kuduz Hastalığıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement