Küre Myo'ya Yeni Bölüm Açılacak - Son Dakika
Yerel

Küre Myo'ya Yeni Bölüm Açılacak

Küre Myo\'ya Yeni Bölüm Açılacak

Küre Meslek Yüksekokulu Kurma ve Geliştirme Derneğinin 4. olağan kongresi yapıldı.

18.06.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küre Meslek Yüksekokulu Kurma ve Geliştirme Derneğinin 4. olağan kongresi yapıldı.

Küre Meslek Yüksekokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda; divan başkanlığını Ahmet Özçelik'in yaptığı genel kurulda mevcut başkan Muzaffer Gülsoy tekrar güven tazeledi. Küre ilçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Öğreten yaptığı konuşmasında yüksekokulun ilk mezunlarını verdiğini, önümüzdeki öğretim yılında Makine Operatörlüğü bölümünün açılarak bölüm sayısının 2'ye çıkacağını, fakat YÖK'ten onaylanan 6 bölümün açılabilmesi için fiziki koşulların ve ilçelerle kıyaslandığında yeterince büyümediğini söyledi. Öğreten, bunun da idareci olarak kendilerini üzdüğünü söyledi. 6 bölümle eğitime devam edebilmeleri için en az 20 derslikli yeni bir binanın üniversiteye dolayısıyla Küre'ye kazandırmaların şart olduğunu ifade eden Öğreten, Yüksekokulun geleceğinden endişe duyduğunu belirtti.

Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ise konuşmasında yüksekokulun Küre için yaşamsal önem arz ettiğini Yüksekokulun yeterince yeterince büyümemesinin kendilerini de çok üzdüğünü belirtti. Aydınlı,yeni projeleri hayata geçirmek için girişimlere başlandığını, Eti Bakır A.Ş. tarafından Adalet Bakanlığı'na verilen yaklaşık 8.500 m2'lik arsayı üniversiteye kazandırmanın önemine dikkat çekti. Aydınlı, burada bulunan eski binaların bir kısmının kullanılabileceğini, eski askerlik şubesi binası ile birlikte yeni yapılacak binalarla beraber bir kampüs oluşturulabileceğini söyledi. Bunun içinde girişimlerin hızlandıracağını belirtti.

Küre Meslek Yüksekokulu gerçekleştirilen seçimlerde yönetim kuruluna Başkan Muzaffer Gülsoy, Naim Gülşen, Şerafettin Çetin, Recep Dinler, Makbule Onat, denetim kurulu üyeliklerine ise Ahmet Kaçar, Bülent Çetin, Tayyar Er seçildiler. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küre Myo'ya Yeni Bölüm Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement