Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Şırnak'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

24.04.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Hasan İpek, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in, insanlığı hidayete ulaştırmak için emirleri ve tebliğleri kıyamete kadar geçerli olacağını belirtti.

İpek, "Doğum gününü kutladığımız ve inşallah kıyamet gününde bizlere şefaat etmesi için kendisine niyazda bulunduğumuz, alemlerin kendi yüzü suyu hürmetine yaratıldığı ve miladi takvimle Nisan ayında doğduğuna inandığımız, hepimizin rehberi, peygamberi ve bizleri hidayete davet eden o büyük şahıs Hz. Muhammed'e bizlere İslamiyeti getirdiği için şükran ve teşekkürlerimi arz ediyorum" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hamdi Gündoğar da Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından beri kutlandığını, bu haftanın kutlanmasındaki temel amacın Hz. Peygamberi anılması, anlaşılması ve anlatılması olduğunu söyledi.

İlahilerin ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, öğrencilerin hazırladığı ve Hz. Ömer'in İslamiyeti girişini konu alan piyes sahnelendi.

Program, Vali İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve İl Müftüsü Abdullah Kaplan'ın, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yazılan kompozisyon ve Hz. Muhammed'e yazılan mektuplar dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement