Malatya'da Öğrencilere Hikaye Kitabı Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Öğrencilere Hikaye Kitabı Dağıtılmaya Başlandı

Malatya\'da Öğrencilere Hikaye Kitabı Dağıtılmaya Başlandı

Malatya Belediyesi'nin organize ettiği 'En İyi Dostum Kitap Projesi' kapsamında Malatya merkezdeki ana sınıf, 2.ve 6.sınıflara dağıtılmak üzere 26 bin 800 kitap dağıtımı Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu ve Ortaokulu'nda başladı.

03.10.2013 15:15

Malatya Belediyesi'nin organize ettiği 'En İyi Dostum Kitap Projesi' kapsamında Malatya merkezdeki ana sınıf, 2. ve 6. sınıflara dağıtılmak üzere 26 bin 800 kitap dağıtımı Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu ve Ortaokulu'nda başladı.

Okul bahçesinde düzenlenen kitap dağıtım törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, öğretmenler, muhtarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Başkan Çakır, "Bizim temeldeki amacımız okumayı bütün öğrencilerimize sevdirip, okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Ülkemizde okuma oranı diğer ülkelere göre düşük. Bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Öğrencilerimiz bu güzel kitapları okumalılar. Okuma alışkanlığını sağlayabilmek için bu kampanyamızı daha kapsamlı yapacağız. Bütün öğrencilerimize dönem dönem farklı kitaplar dağıtmayı planlıyoruz. Bu konuda bize destek olan eğitime camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise şunları söyledi:

"Malatya Valiliği ve Malatya Belediyemiz okuma seferberliği kapsamında birçok projeler geliştirdiler. Bunların içinde en büyüğü Malatya Belediyemizin her yıl açtığı kitap fuarı. Malatya okuyor kampanyası, Malatya okuyor kültür projesinin bir parçası ve bu proje her geçen gün daha iyiye gidiyor."

Törende kısa bir konuşma yapan Ahmet Parlak Ortaokulu Müdürü Emir Tufan, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler öğrencilere kitap dağıttı.

Proje kapsamında 8 bin 300 adet boyama kitabı ana sınıf öğrencilerine, 8 bin 900 adet Keloğlan Masalları kitabı 2. sınıf öğrencilerine 9 bin 600 adet Ömer Seyfettin'den seçme hikayeler kitabı da 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Öğrencilere Hikaye Kitabı Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement