Maraşlı'dan 'Aile' Semineri - Son Dakika
Yerel

Maraşlı'dan 'Aile' Semineri

Maraşlı\'dan \'Aile\' Semineri

Eğitimci- Yazar Sema Maraşlı tarafından Dicle Üniversitesi'nde "Aile" adlı seminer verdi.

30.03.2015 23:50

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (DUZEM) tarafından Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamında Eğitimci- Yazar Sema Maraşlı "Aile" adlı bir seminer verdi. Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen seminere Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcısı ve DUZEM Müdürü Prof. Dr. Aslan Bilici, öğretim üyeleri ve birçok bayan katıldı.

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi müdür yardımcısı öğretim görevlisi Miyaser Vural Yiğit, uzaktan eğitim merkezi ve verdikleri hizmet konusunda salonda bulunanlara bilgiler verdi.

Evlilik hakkında birçok kitabı bulunan Sema Maraşlı, evliliğin bir yol olduğunu ve eşin ise bir yoldaş olduğunu belirterek, hayatta hayallerle ve beklentilerle değil gerçeklerle yaşamanın gerekliliğini örnekler anlattı.

Aşk, sevgi ve evliliğin medya kavramı ile bütünleştiğinde farklı düşünüldüğünü, evlilikte bireylerin önce kendi hatalarını düzeltme ve sorgulama yoluna gitmesi gerektiğini söyleyen Maraşlı, evlilikte çiftlerin farklı karakterde olmasının kabullenilmesi gerektiği konusunda salonda bulunanları bilgilendirdi.

Aile değerlerinin sarsılmaması için sevgi ve saygının en önemli değer olarak ön plana çıktığına vurgu yapan Maraşlı, erkek ile kadının görevleri ve günümüzdeki aile problemlerine değinerek örnekler ve ayetler ışığında ailede muhabbet kurmanın yollarını anlattı.

Sema Maraşlı, "Yüce Allah kadını da erkeği de farklı fıtratta yaratmıştır. Aralarında fiziksel farklılıklar olduğu kadar mental farklılıklar da vardır. Kadın ve erkek bu farklılıkları bilmeli ve birbirleri ile iletişim kurduklarında bu farkları dikkate almalıdır. Evlilikte esas olan muhabbettir" şeklinde konuştu.

Günümüzde bayanların dışarıda süslü olduklarını söyleyen Maraşlı, evde kendilerine dikkat etmediklerini, sadece evdeki eşyaları gösterişe önem verdiklerini aktardı. Seminerin sonunda Maraşlı, salonda bulunanların sorularını cevaplayarak, mutlu bir evlilikte bireye düşen görevler hakkında sohbet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Maraşlı'dan 'Aile' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement