Mardin Belediyesi, Mardin'i Bilimsel Verilerle Anlatan Bir Kitap Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Mardin Belediyesi, Mardin'i Bilimsel Verilerle Anlatan Bir Kitap Hazırladı

Mardin Belediyesi, “Büyükşehir Olma Yolunda Bir Kent Mardin” adı altında istatistiki ve bilimsel verilerle Mardin'i anlatan kitap hazırladı.

01.10.2013 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediyesi, "Büyükşehir Olma Yolunda Bir Kent Mardin" adı altında istatistiki ve bilimsel verilerle Mardin'i anlatan kitap hazırladı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Büyükşehir Olma Yolunda Bir Kent Mardin" adı altında hazırladıkları 327 sayfalık kitapla Mardin'i istatistiki ve bilimsel verilerli anlatmaya çalıştıklarını ve bu kitabın yol gösterici olacağını belirtti.

Mardin'in Mart 2014'ten itibaren büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacağını dile getiren Ayanoğlu, kitabın, beş yıllık bir çalışmanın ürünü, büyükşehirle ilgili hazırlanan ilk ve tek eser olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Mardin'in durumu, büyükşehir olan diğer 14 il ile her alanda mukayeseli yöntemle ele alındı. Hazırladığımız kitapta Mardin'le ilgili tüm istatistiki verilere yer verildi. Mardin'in eğitim, ulaşım, altyapı, sanayi ve ticaret, sosyo-ekonomik durumunun genel bir fotoğrafını, büyükşehir belediyesi olmakla hayatımızda gerçekleşecek değişimlere yer verlildi"

Ayanoğlu, kitabın hazırlanmasında emeği geçen Dicle Kalkınma Ajansı ve destek olan tüm kuruluşlara teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Belediyesi, Mardin'i Bilimsel Verilerle Anlatan Bir Kitap Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement