Mardin'de Hasat Şenliği - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Hasat Şenliği

Mardin\'de Hasat Şenliği

Nusaybin’de ilk defa yapılan Hasat Şenliği’yle biçer döverler tarlaya girdi.

03.06.2014 13:52

Nusaybin'de ilk defa yapılan Hasat Şenliği'yle biçer-döverler tarlaya girdi. Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, biçer-döver operatörüyle birlikte ilk buğday mahsulünü topladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Nusaybin İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hasat Şenliği Eskiyol köyünde yapıldı.

Hasat Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan İlçe Müdürü Şirin Aydın Kaya, şenliği düzenleme amaçlarının, üreticilerle bir araya gelmek, çiftçilere destek olmak,  üreticilerin emeğini, öz verisini bir kez daha gözler önüne sermek ve her zaman yanlarında olduklarını göstermek olduğunu ifade etti.

Kaya, Nusaybin'de sisteme kayıtlı 230 bin dekar, kayıtsız 120 bin dekar olmak üzere toplamda 350 bin dekar hububat ekimi yapıldığını belirterek, "Hububat dışında kimyon, çemen otu bitkisi, çörek otu, yer fıstığı gibi farklı ürün desenlerinde de deneme amaçlı ekiliyor. Bu yıl ilk defa Yonca bitkisi ekimi yapılmış ve ilk hasadı gerçekleşmiştir.  İlçe Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın desteklediği yaklaşık 2 bin 200 çiftçimize desteklemelerin en doğru ve en düzgün şekilde yapılması için çalışıyoruz. Umuyorum gelecek senelerde sadece hububatta değil meyvecilikte ve sebzecilikte de hasat şenlikleri düzenleriz." şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can da hasat mevsiminin çiftçiye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalardan sonra biçer-döverler buğday biçimi için tarlaya girdi. Kaymakam Can, Biçer operatörüyle birlikte buğday biçti.

Hasat Şenliği sonunda vatandaşlar kayısı, salatalık ve gübre çeşitlerini sergiledi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Hasat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement