Mardin'deki Saldırı - Son Dakika
Yerel

Mardin'deki Saldırı

Mardin\'deki Saldırı

Cezaevi önünde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili mahkemeye çıkarılan 8 kişiden biri suçlamayı kabul etti Olayı itiraf eden zanlı, mahkemede pişman olduğunu belirtti

24.09.2013 13:48

Mardin'de cezaevi önünde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili mahkemeye çıkarılan 8 kişiden biri suçlamayı kabul etti.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'de 19 Eylül'de 2 kadın ile 3 çocuğun hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve sevk edildikleri Mardin Sulh Ceza Mahkemesinde ifade veren Mehmet Erkan (28), Mehmet Siraç Erkan (34), Mehmet Erkan (23), Mehmet Emin Erkan (45), Ramazan Erkan (53), Mehmet Masum Erkan (24) ve Abdulkadir Erkan (39) suçlamayı kabul etmedi. Diyaeddin Erkan (19) ise olayı itiraf etti.

Diyaeddin Erkan, mahkemede verdiği ifadede, daha önce köylerinde ölen Ali İhsan ve Osman Erkan'ın akrabaları olduğunu, onları Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Sürer ailesinin öldürdüğünü iddia etti.

Mardin'deki olayı planlamadığını savunan Erkan, ifadesinde şöyle dedi:

"Halamın oğlu A.E arabayla olay günü beni Mardin'e getirdi. Arabada bana amcalarını öldüren kişileri öldüreceğini, intikamını alacağını söyledi. Ben önce istemedim, ancak köyümüzde ölenler benim de akrabam olduğu için kabul ettim. Arabayı cezaevinin uzağına park ettik. Gelen ziyaretçileri beklemeye başladık. Halamın oğlu, kişileri tanıdı, 'bunlar, önce ben ateş edeceğim' dedi. Arkalarından beşine birden silah sıktı. Ben de arkasından gittim ve beşine silah sıktım. Sonra yaya olarak kaçtık. Ortalık sakinleşince de arabaya binip olay yerinden kaçtık. Yaptığımdan dolayı pişmanım."

Diğer 7 kişi ise olay sırasında farklı yerlerde olduklarını ileri sürerek, suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme, Mehmet Siraç Erkan, Mehmet Erkan, Mehmet Emin Erkan, Mehmet Masum Erkan, Abdulkadir Erkan ve Diyaeddin Erkan'ı "çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, kan gütme saikiyle ve tasarlayarak öldürme" suçuyla tutuklanmalarına karar verirken, Mehmet Erkan (28) ve Ramazan Erkan'ı serbest bıraktı.

Ayrıca olayla ilgili gözaltına alınan A.E (15) sorgulamasının ardından yaşının küçük olması nedeniyle çıkarıldığı çocuk mahkemesince tutuklandı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana gelen silahlı saldırıda cezaevindeki eşlerini ziyaret eden 2 kadın ile kadınların 3 çocuğu hayatını kaybetmiş, olay yerinde bulunan ve ölenlerle bir yakınlığı olmayan bir kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra 10 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'deki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement