Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun Şartları İyileştirildi - Son Dakika
Yerel

Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun Şartları İyileştirildi

Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu\'nun Şartları İyileştirildi

Vali Cengiz: "Buradaki arkadaşlarımız devletin güvencesi, teminatı altındadır.

29.04.2014 16:53

Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun şartları yeni açılan ünite, kurs ve spor aktivitieleriyle iyileştirildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında çok sayıda kursun açıldığı cezaevinde, tutuklu ve hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve tahliye olduklarında meslek sahibi olabilmeleri için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Vali Ahmet Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar,  İdare Mahkemesi Başkanı Ömer Çapa, Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, Sağlık Müdürü Mehmet Derviş ve bazı yetkililerle Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulundu.

Cezaevi Müdürü Kasım Turna'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Cengiz, tutuklu ve hükümlüler ile masa tenisi ve langırt oynadı, bağlama kursu ve gümüş atölyesini gezdi.

Atölye çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Cengiz, telkari gümüş tepsiyi eşine hediye etmek için 945 lira ödeyerek satın aldı.

Çok amaçlı salona dönüştürülen bir koğuşun açılışında konuşan Cengiz, devletin yaşatmakla yükümlü olduğunu belirterek, infaz kurumunda çeşitli fiziksel iyileştirmelerinin yanında çeşitli sosyal aktivitelerinde yapılmasının anlamlı olduğunu, bu sayede cezaevine giren kişilere nitelikli özellikler kazandırıldığını söyledi.

"Hangi pozisyonda olursa olsun, yaşı cinsiyeti hangi şartlarda doğup büyüdüğü önemli değil. Bunu için devletimiz idam cezasını kaldırmıştır. Bundan hareketle buradaki arkadaşlarımız devletin güvencesi, teminatı altındadır. Tabi şartlar belki sizleri hükümlü olarak buralara sürükledi. Tüm arkadaşlarımız sizi burada yaşamını iyi bir şekilde sürdürmeniz için gayret ediyor. Her zaman sizin iyiliğinizi düşünür" diyen Cengiz, tutuklu ve hükümlülerin hayattan kopmasını istemediklerini bildirdi.

Cengiz, "Belki cezaevine girerken sahip olmadığınız nitelikleri, özellikleri sizlere kazandırmak istiyoruz. Bir işiniz gücünüz yoksa buradan çıkarken normal hayata döndüğünüzde bu sizin işinizi kolaylaştırır. İş bulmanızı sağlar" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar ise tutuklu ve hükümlüleri misafir olarak gördüklerini, amaçlarının tutuklu ve hükümlülere bulundukları sürece en iyi koşulların sağlanması olduğunu vurguladı.

Dündar, şöyle devam etti:

"Tutuklu arkadaşlarımız haklarında ceza verilmediği müddetçe masum insanlar, kanun da bunu emrediyor. Hükümlü arkadaşlarımız ise bir şekilde devlet tarafından yargılanmış ve ceza almış insanlar. Fakat biz ceza kısmına karışmıyoruz. Bu arkadaşlarımızı mümkün olduğunca en iyi şartlarda misafir etmek istiyoruz. Kim ne suç işlemişse bu kendisi ve vicdanı arasında olan bir meseledir. Hiçbir devlet görevlisi veya bizler insanların infazından zevk ve memnuniyet duyan insanlar değiliz. Bize düşen bu insanlar hata yapmışlar ise bile burada bulundukları içerisinde onlara en iyi koşulları sağlamak, mümkün mertebe mutlu etmek."

Cezaevinin fiziki şartlarının iyileştirildiğini, çeşitli aktivitelerin yanında meslek edindirici kursların da bulunduğunu aktaran Dündar, "Fiziki şartların dışında arkadaşlarımızın almış olduğu kurslar ve eğitimleri çok önemsiyoruz. Koşulları en az sıkıntıya indirgemek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından yerel sanatçılar konser verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun Şartları İyileştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement