Mardin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mardin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Mardin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Mardin Valisi Cengiz: "İl genelinde 8 sektörde toplam 315 projemiz mevcut, toplam proje bedeli 10 milyar 72 milyon 515 bin TL"

25.10.2013 15:13

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin genelinde 8 sektörde toplam 315  projenin bulunduğunu ve  bu projelerin toplam bedelinin 10 milyar 72 milyon 515 bin TL olduğunu belirtti.

Vali Cengiz, Valilikte düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik değerlerin tesis edilerek sürdürülebilir bir büyüme ortamının temin edilmesi için kamu kesiminde mali disiplin sağlanması ve kamu harcamalarında etkinliğin ve verimliliğin arttırılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Cengiz bu nedenle 2013 yılı bütçesinde kamu kesimine tahsis edilen kaynakların kamu kuruluşlarınca etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Mardin genelindeki projeler hakkında bilgi veren Cengiz, şunları söyledi:

"İl genelinde, 8 sektörde toplam 315 projemiz mevcut. Toplam proje bedeli 10 milyar 72 milyon 515 bin TL. Sözkonusu  olan söz konusu projelere 2013 yılı için ayrılan ödenek toplamı 2 milyar 23 milyon 128 bin TL'dir. 2013 yılı üçüncü dönem sonu itibariyle ilimizdeki projelere 1 milyar 234 milyon 599 bin 144 TL harcanarak yüzde 61'lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır."

Kamu alanında yapılacak projelerin daha sıkı denetleneceğini dile getiren Cengiz, ihalesi yapılacak projelerin şartnamelerinde ekleyecekleri bir maddeyle projeleri 2014 yılı itibariyle elektronik geri sayım sayacıyla takip edeceklerini kaydetti.

Kaymakam ve Vali yardımcılarından yapılan yatırımları sıkı sıkıya takip etmelerini isteyen Cengiz, şunları kaydetti:

"Yapılan yatırımları, ihale aşamasından teslimine kadar tüm aşamalarıyla takip edelim. Kaymakam ve Vali yardımcılarının yatırımları sıcağı sıcağına takip etmelerini rica ediyorum. Tabiri caizse markaja almalarını rica ediyorum. İlgili yere yazı yazarak iş olmaz. İş sahibi yazdığı taleple kalmamalı, sıcağı sıcağına işini aşama aşama anahtar teslimine kadar takip etmeli. Lütfen, topu birbirimize atmayalım. Kendi işimizi takip edelim. Takip etmezsek, markaja almazsak maalesef bürokraside takılır kalır. İşlerimizi hızlandıralım. Vitesleri büyütelim. Personelimizi takip edelim. Her işin bir sorumlusu olsun."

Vali Ahmet Cengiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden Mardin genelinde yatırımlar hakkında bilgi aldı ve karşılaşılaşılan sorunları dinledi.

Elektrik kesintileri, Ilısu Baraj İnşaatı, karayollarının durumu, GAP suyunun Mardin'e getirilmesi ve havaalanı ile ilgili devam etmekte olan çalışmaların yanı sıra çevre sorunlarının ele alındığı toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement