Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, zekat verenlerin başta cimrilik olmak üzere birçok kötü huy ve alışkanlıktan arındığını kaydetti.
Coşkun, yaptığı açıklamada, zekatın kelime anlamının artma, çoğalma, arıtma ve bereket anlamına geldiğini söyledi.
Kur'an-ı Kerim'de ve Hz. Peygamber'in sünnetinde zekatın daima namazla birlikte zikredildiğini anımsatan Coşkun, şöyle dedi:
"Bu husus namazla zekat arasındaki kuvvetli bağlılığa, kişinin Müslümanlığının ancak bu ikisini eda etmekle olgunluk derecesine ereceğine bir delildir. Namaz bedeni, zekat ise mali bir ibadettir. İkisine hakim olan ruh Allah'a yaklaşmak ve onun rızasını kazanmaktır. İslam'ın ilk dönemlerinden itibaren Müslümanlar zekat fikrine alıştırılmış, daha sonra da, zengin olanların bu imkanını belli oranda fakirlerin ve toplumun ihtiyacı için harcaması gerektiği, bunun namaz ibadeti kadar önemli olduğu hususu vurgulanmıştır"
"Cimrilik, kötü bir hastalıktır"
Zekat vermenin insanı kötü huylardan da arındırdığını kaydeden Coşkun, "Zekat veren, başta cimrilik olmak üzere birçok kötü huy ve alışkanlıktan arınır. Cimrilik; fert ve toplum için kötü bir hastalıktır. Bu hastalık kişiyi mal uğruna kan dökmeye, vatana ihanete, devlet malını yemeye kadar götürür. İşte zekat verildiği oranda ödeyenin duygularını mala tutkunluk zilletinden temizler, paraya kulluk bağından kurtarır" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Mardin İl Müftüsü Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?